ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπρέσια - Ολυμπιακός 12-13: Οι ερυθρόλευκοι με σπουδαίο διπλό έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Champions League

Μπρέσια - Ολυμπιακός 12-13: Οι ερυθρόλευκοι με σπουδαίο διπλό έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Champions League
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με το σκουφάκι του Ολυμπιακού στον αγώνα κόντρα στη Βουλιαγμένη για την Α1 πόλο ανδρών INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός άλωσε την Ιταλία, επικράτησε με 13-11 της Μπρέσια, την έθεσε εκτός Final Four Champions League πόλο ανδρών και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην τελική φάση.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το ζητούμενο κόντρα στην Μπρέσια, πέρασε από την Ιταλία δύσκολα με 13-12 και έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Μάρτον Βάμος στην επίθεση συνεπικουρούμενος από τον Κωνσταντίνο Γούβη και ο Μάρκο Μπίγιατς στην άμυνα που κατέβασε ρολά ήταν οι διακριθέντες των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τη Φερεντσβάρος στο "Παπαστράτειο" με στόχο να πάρουν τη ρεβάνς από τους Ούγγρους και να "κλειδώσουν" τη συμμετοχή τους σε ένα ακόμα Final Four.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στο ματς, καθώς ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του επίθεση με τον Αλαφραγκή. Η Μπρέσια είχε άμεση απάντηση, όπως λύσεις βρήκε και κάθε φορά που οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν κεφάλι στο σκορ (2-1, 3-2, 4-3). Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με τον Ντόλτσε να φέρνει το ματς στα ίσια 3'' πριν τη λήξη του.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Μπρέσια πήρε για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα με τον Ντελ Μπάσο. Έτσι ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να αποκτήσει θέση κυνηγού στο ματς και να τα πηγαίνει εξίσου περίφημα με τους Ιταλούς, τους οποίους δεν άφησε σε κανένα σημείο να πάρουν αέρα δύο τερμάτων.

Δήμου, Αλιφραγκάκης και Γούβης ισοφάρισαν διαδοχικά σε 5-5, 6-6 και 7-7, πριν ο τελευταίος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ από τη θέση του φουνταριστού βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό με 8-7, σκορ με το οποίο τελείωσε και το δεύτερο οκτάλεπτο.

Δείγμα της κρισιμότητας του ματς και του γεγονότος ότι η Μπρέσια έπαιζε το τελευταίο της χαρτί αποτέλεσε η δίψα των Ιταλών για να παραμείνουν στο ματς και να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να ξεμακρύνει.

Ισοφάρισαν αρχικώς σε 8-8, έπειτα σε 9-9, ενώ με τον Ίρβινγκ προηγήθηκαν με 10-9, πριν οι "ευθρόλευκοι" απαντήσουν με δύο τέρματα των Παπαναστασίου και Βάμος, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ από την περιφέρεια μετά από τρεις προσποιήσεις που άδειασαν τον αντίπαλό του.

Οι αποκρούσεις του Μπίγιατς, το σώσιμο στη νοητή γραμμή του τέρματος στην τελευταία επίθεση των Ιταλών και το γκολ του Βάμος έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, κλείνοντας ιδανικά το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός με τον Ούγγρο Μάρτον Βάμος να βάζει την προσωπική του σφραγίδα με το τρίτο διαδοχικό του τέρμα, διαχειρίστηκε στα τελευταία λεπτά το υπέρ του 13-10, άντεξε στη μείωση του σκορ σε 13-12 από το Μαξ Ίρβινγκ και έφυγε με το σπουδαίο διπλό από την Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 2-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο (1), Ντόλτσε (2), Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα (1), Μπαλτσαρίνι (2), Γκουεράτο (1), Αλεζιάνι (1), Μάντσι, Ίρβινγκ (4), Τζίτο, Μασέντσα.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος (3), Γενηδουνιάς (2), Φουντούλης (1), Γούβης (2), Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής (2), Δήμου (1), Γκίλλας (1), Παπαναστασίου (1), Ζερδεβάς.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

  • Μπρέσια - Ολυμπιακός 12-13
  • Μπαρτσελονέτα- Φερεντσβάρος 8-10

Η βαθμολογία του B' ομίλου

  1. Φερεντσβάρος 9
  2. Ολυμπιακός 6
  3. Μπαρτσελονέτα 3
  4. Μπρέσια 0

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • 23/4 Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος
  • 23/4 Μπρέσια - Μπαρτσελονέτα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ