ΠΟΛΟ

Μάνια Μπικόφ: Η πρώην διεθνής πολίστρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό

Η Μάνια Μπικόφ
Η Μάνια Μπικόφ FACEBOOK

Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικόφ, αποκάλυψε τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος κατά την ιατρική εξέταση του ώμου της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό.

Παίρνοντας δύναμη από τη Σοφία Μπεκατώρου - έπειτα από τις καταγγελίες της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως μέλος της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοϊας - η Μάνια Μπικόφ περιγράφει, σε ανάρτηση της στο Facebook τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος αν και είχε πρόβλημα στον ώμο της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΙΚΟΦ:

"Εγώ λοιπόν Σοφία, με αφορμή την δική σου ιστορία θα πω μια ακόμη.. 28-30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εν ενεργεια αθλήτρια της υδατοσφαίρισης εμφανίστηκε ένας τραυματισμός στον ώμο. Ήμασταν σε προετοιμασία με την εθνική ομάδα ο πόνος επέμενε, με έστειλαν στον γιατρό. Δεν ήμουν μόνη, ήταν ακόμη 1-2 συναθλητριες με παρόμοια θέματα.

Στις 3-4 επισκέψεις στον "γιατρό" αυτό, στην εξέταση και στις ενέσεις ενζυμων που μου έκανε για να βγάζω την προπόνηση ΠΑΝΤΑ μου ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου. Ο τραυματισμός μου ήταν στο δεξί ώμο.

Την πρώτη φορά το έκανα, με αιφνιδίασε, δεν ήξερα γιατί το ζήτησε. Όταν βγήκα ρώτησα τις άλλες, μου είπαν ότι κ σε αυτές κάτι ανάλογο είχε ζητήσει. Δε μίλησα σε κάποιον άλλον. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί; Αφού τον ώμο μου θα δείτε.. Μου απάντησε με υφακι "γιατί, ντρέπεσαι;" Ήταν ο τοπ γιατρός, με έστειλε η ομάδα, φοβομουν αν μιλούσα θα έχανα τη θέση μου στην ομάδα.. Πήγα ακόμη 2 φορές, αρνήθηκα να κ ξανακατεβάσω το μαγιό μου. Στη συνέχεια δεν ξαναπήγα ΠΟΤΕ, ανέλαβε το σωματείο μου κ με έστειλε σε άλλους γιατρούς.

Ο συγκεκριμένος δεν με άγγιξε στο στήθος, την έβρισκε όμως να μας βλέπει. Τότε φοβούμουν. Έπειτα απλά το διέγραψα από τη μνήμη μου", αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ