ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 12-14: Νίκη με ανατροπή για την Εθνική που θα διεκδικήσει την 5η θέση στο ευρωπαϊκό

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - THU 02 SEP 2022 - Greece vs Croatia -Greece.
35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - THU 02 SEP 2022 - Greece vs Croatia -Greece. TOTAL WATERPOLO

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος επικράτησε 14-12 του Μαυροβουνίου και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η γαλανόλευκη επικράτησε 14-12 του Μαυροβουνίου και το Σάββατο θα αγωνιστεί σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 με το νικητή του Γαλλία - Γεωργία.

Η Εθνική ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση. Στα πρώτα δύο οκτάλεπτα έκανε πολλά λάθη και δεν είχε ρυθμό ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Αυτό επέτρεψε στους Μαυροβούνιους να προηγηθούν με 5-3 στο πρώτο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα η εικόνα της Εθνικής άλλαξε και μαζί εκείνη του αγώνα. Η γαλανόλευκη με επί μέρους 6-2 στην τρίτη περίοδο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και μπήκε σε ρόλο οδηγού. Οι Μαυροβούνιοι προσπάθησαν να ανατρέψουν εκ νέου την εικόνα του αγώνα χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, η Εθνική έφτασε στην τελική επικράτηση με 14-12 και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση. Πρώτος σκόρερ για την γαλανόλευκη ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς με πέντε τέρματα.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 12-14

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-6, 5-5

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μούρισιτς, Αβέρκα 2, Μρσιτς 1, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς, Ντούρντιτς 2, Ουκρόπινα 1, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 2, Πέτκοβιτς 3, Τεσάνοβιτς

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αρυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ