ΠΟΛΟ

Kίνεφ Κίρισι-Βουλιαγμένη: 7-10

Kίνεφ Κίρισι-Βουλιαγμένη: 7-10
Βουλιαγμένη

Δεύτερο συνεχόμενο Τσάμπιονς Καπ για τα κορίτσια της Βουλιαγμένης, που νίκησαν με 10-7 τη Κίνεφ Κίρισι

Με καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε τις Ρωσίδες να ανασάνουν κι έφτασε στο repeat. Στο πρώτο μέρος η Βουλιαγμένη δεν ξεκίνησε τόσο καλά, ειδικά στον επιθετικό τομέα, αλλά η συνέχεια της άνηκε ολοκληρωτικά. Στην τρίτη περίοδο "βούλιαξε" τις αντίπαλες με την καταπληκτική άμυνά της και από εκεί και πέρα "καθάρισε" το πιστόλι που ακούει στο όνομα Χριστίνα Τσουκαλά.

Η 19χρονη αμυντικός σκόραρε από την περιφέρεια και ξεκόλλησε την ομάδα της, "σβήνοντας" παράλληλα τις αντίπαλες φουνταριστές. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία είχε η Πέτρι που έκανε το καλύτερό της παιχνίδι από τότε που έχει έρθει στην ομάδα.

Το τελευταίο οκτάλεπτο αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο, αφού η Βουλιαγμένη είχε πια πάρει φόρα, ενώ οι αντίπαλες δεν είχαν πλέον την ψυχολογία να επιστρέψουν στο ματς.

Boυλιαγμένη-Εθνικός το ευρωπαϊκό σούπερ καπ
Εκτός του ότι η Βουλιαγμένη κατέκτησε το τέταρτο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Ελλάδα, επανέλαβε -μαζί με τον Εθνικό που πήρε το LEN Trophy- το κατόρθωμα του 2003, όταν και πάλι η χώρα μας είχε πάρει και τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (τότε το Πρωταθλητριών η Γλυφάδα και το LEN Trophy ο ΝΟΒ).

Έτσι στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου, οι δύο ελληνικές ομάδες θα αναμετρηθούν για το έπαθλο του Σούπερ Καπ, σε μία διοργάνωση που θα γίνει και πάλι στη χώρα μας.

Τέλος, η Εύη Μωραϊτίδου έγινε η πρώτη Ελληνίδα πολίστρια που κατακτά το Τσάμπιονς Καπ, με δυο διαφορετικές ομάδες, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη.

Ο αγώνας
Aποβολή για την Οκούνεβα. Αποκρούει η Κοβτουνόσκαγια το σουτ της Ρουμπέση. Η Μελιδώνη όμως ανοίγει το σκορ στα ίσα, 1-0 για τον ΝΟΒ. Άμεσα απαντάει η Μπελιγιάεβα με γκολ από τη θέση της φουνταριστού.

Με την πρώτη της αποβολή χρεώνεται η Κόνουκ. Αστοχεί η Βουλιαγμένη αφού η Λαρά δεν μπορεί να σκοράρει από το δοκάρι. Αποβολή κερδίζει η Γιούλη αλλά η Γερόλυμου στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Μπροστά η Κίνεφ με 2-1 χάρη στο γκολ της Γκλίζινα. Με ανύπαρκτη αποβολή χρεώνεται η Μελιδώνη που είχε κλέψει κανονικά. Αστοχεί όμως η Γκλίζινα από την πάσα. Ακόμα μία αποβολή κερδίζει η Λαρά, η οποία σκοράρει παίζοντας το παραπάνω πολύ γρήγορα. 2-2 το σκορ κι έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος, στην οποία ο ΝΟΒ απέτρεψε τις κόντρες της Κίνεφ. Πλέον καλείται να ξεπεράσει και το πρες των αντιπάλων για να πάρει το προβάδισμα.

Η δεύτερη περίοδος
Η Λαρά παίρνει τις ανάσες τις και η Ασημάκη μπαίνει στο νερό για να παίξει στα 2 μέτρα. Η Κουτέλη κάνει την αποβολή και η Γκλίζινα με το δεύτερο προσωπικό της γκολ, κάνει το 3-2 για την Κίνεφ. Παίρνει την αποβολή ο ΝΟΒ, αλλά η Ασημάκη εξ επαφής χάνει γκολ που... δεν χάνεται.

Πολλά τα λάθη από την ελληνική ομάδα και γκολ από την Μπογκντάνοβα. Η Ασημάκη κερδίζει την αποβολή και η Τσουκαλά με δυνατό σουτ μειώνει σε 4-3. Ακόμα μία αποβολή κερδίζει η Ασημάκη (2η η Κόνουκ, πρόβλημα για τις Ρωσίδες). Αστοχεί η Ασημάκη σε ψιλοκρεμαστό από το σουτ.

Εκτός για 20'' η Ασημάκη, αστοχεί όμως η Προκοφίεβα και το ημίχρονο ολοκληρώνεται με σκορ 4-3.

Η τρίτη περίοδος
Ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο στο οποίο ο ΝΟΒ, πρέπει να δείξει μεγάλη βελτίωση, ειδικά στον επιθετικό τομέα όπου δεν αξιοποιούνται οι ευκαιρίες που δημιουργεί.

Με αποβολή χρεώνεται η Τσουκαλά. Η πρώτη της. Στη θέση της η Πίτρι. Σκοράρει η Προκοφίεβα. Το σκορ 5-3 για την Κίνεφ. Άμεση απάντηση από την Ρουμπέση, που σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω για το 5-4. Δυστυχώς όμως η Μωραϊτίδου δεν προλαβαίνει να κάνει αποβολή και η Μπελιάεβα της βάζει γκολ για το 6-4.

Η Ασημάκη παίρνει την αποβολή από την Σομπόλεβα και η Πέτρι μειώνει σε 6-5. Παίζει καλή άμυνα η Βουλιαγμένη αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Πρέπει να μπει ένα γκολ για να ισοφαρίσει και να ανέβει ψυχολογικά.

Τη δεύτερη αποβολή της Σομπόλεβα παίρνει η Ασημάκη. Σκοράρει η Πίτρι και ισοφαρίζει σε 6-6. Η ζώνη του ΝΟΒ έχει εξουδετερώσει την αντίπαλη φουνταριστό και πλέον πρέπει να έρθει και το προβάδισμα. Η Άντυ το καταφέρνει μετά την αποβολή που είχε κερδίσει η Πίτρι, η οποία κάνει το πιο ουσιαστικό παιχνίδι στην καριέρα της με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης.

Ολοκληρώνεται το τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο η Βουλιαγμένη έπαιξε γρανιτένια άμυνα και δεν δέχθηκε γκολ για περίπου 5 λεπτά. Αν συνεχίσει έτσι θα έχει τον πρώτο λόγο στη συνέχεια.

Η τέταρτη περίοδος
Βγαίνει η πρώτη άμυνα από τις αθλήτριες της Καμμένου. Με τη Λαρά πλέον στα δύο μέτρα. Κερδίζει την αποβολή η Γιούλη, αλλά αστοχεί η Χίδερ Πίτρι. Γκολάρα από την Τσουκαλά που κερδίζει φάουλ έξω από τα 5 μέτρα και κεραυνοβολεί την Κοντουνόσκαγια. Στα 2 γκολ το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας (6-8).

Η Λαρά κερδίζει την τρίτη αποβολή της Κουρότσκινα και την στέλνει εκτός αγώνα. Αν το γκολ μπει, η Βουλιαγμένη θα μετράει αντίστροφα για τον τίτλο. Τάιμ άουτ η Καμμένου. Η Τσουκαλά κάνει ότι θέλει, σκοράρει και κάνει το 6-9 φέρνοντας τη Βουλιαγμένη μία ανάσα από τον τίτλο.

Μειώνει η Μπελιάεβα σε 7-9. 2 και 15'' για τη λήξη. Ξεφεύγει η Λιόση με μπάσιμο και σκοράρει. 7-10 το σκορ, 1' και 45'' πριν το τέλος. Η Βουλιαγμένη πλέον δεν χάνει! Αυτό είναι το τελικό σκορ. Η Βουλιαγμένη Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-4, 1-3

Tα γκολ των δύο ομάδων:

Κίνεφ (Καμπάνοφ): Μπελιάεβα 3, Γκλίζινα 2, Προκοφίεβα, Μπογκντάνοβα,

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 3, Πίτρι 2, Μελιδώνη 2, Λαρά, Ρουμπέση, Λιόση

Η Κίνεφ είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού. Η Βουλιαγμένη είχε 7/13 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Η απονομή του Κυπέλλου στον ΝΟΒ



To Sport24.gr στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Το Sport24.gr συνεχίζει να βρίσκεται στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας και σας μεταφέρει το κλίμα πριν τον μεγάλο τελικό του Final Four ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και την Κίνεφ Κίρισι.

Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης με σούπερ ψυχολογία, ενόψει του μεγάλου ματς είναι πανέτοιμες για το πολυπόθητο repeat, που αν έρθει θα είναι το πρώτο για ελληνική ομάδα.

17:55: Ήδη με τα μαγιό τους οι παίκτριες της Κίνεφ Κίρισι, που κάνουν ζέσταμα.

18:00: Στο κολυμβητήριο η αποστολή της Βουλιαγμένης. Η Αλεξία Καμμένου βρέθηκε αρκετά νωρίς στην πισίνα και παρακολούθησε τον μικρό τελικό, παρέ με την κόρη της.

18:03: Ξεκινούν την προθέρμανσή τους με λάστιχα, έξω από το νερό, οι αθλήτριες των δύο ομάδων.

18:04: Πριν το παιχνίδι ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την πορεία της Βουλιαγμένης.



18:10: Ολοκληρώθηκε ο μικρός τελικός με τον Ολυμπιακό να χάνει 12-13 από την Κατάνια. Στην τελική ευθεία για τον μεγάλο που θα κρίνει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

18:20: Στο νερό οι παίκτριες της Κίνεφ Κίρισι. Πέφτουν και οι Βουλιαγμενιώτισσες!

18:29: Η Αλεξία Καμμένου δήλωσε στην κρατική τηλεόραση: " Ο τελικός είναι τελικός. Αποκλείσαμε ένα από τα μεγάλα φαβορί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το έργο μας θα είναι εύκολο. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που παίζει ασφυκτικό πρες. Θεωρούμαστε φαβορί αλλά δεν είμαστε. Δεν υπάρχουν στους τελικούς".

"Η Κόνουκ είναι μία εμβληματική παρουσία και φοβερή αμυντικός. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σε χαμηλούς ρυθμούς το παιχνίδι. Η διάρκειά μας αποδεικνύει ότι είμαστε μέσα στις καλύτερες του κόσμου

".

18:39: Σουτ κάνουν οι παίκτριες των δύο ομάδων, 21 λεπτά πριν την έναρξη του ματς. Γεμάτο και το κολυμβητήριο.

Το ζέσταμα του ΝΟΒ



18:45: Τα σουτάκια συνεχίζονται. Περισσότεροι οπαδοί της Βουλιαγμένης εδώ σήμερα. Γλυκάθηκαν από την προοπτική ενός ακόμα ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

18:47: Αποχωρούν οι ομάδες για να βάλουν σκουφάκια και να κατευθυνθούν στην παρουσίαση.

18:53: Πραγματοποιείται η παρουσίαση των δύο ομάδων. Αποθέωση για τη Βουλιαγμένη και αρκετά χειροκροτήματα για την Κίνεφ. Όλα έτοιμα για τον τελικό!

19:00: Ο αγώνας αρχίζει!



























































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ