ΠΟΛΟ

Κεχαγιάς: “Δεν κλείνει καμιά πόρτα”

INTIME SPORTS

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς εξήγησε γιατί δεν κάλεσε τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη, τον Κώστα Τσαλκάνη και τον Βαγγέλη Δελακά.

Από τις προσκλήσεις του Σάκη Κεχαγιά για τον αγώνα με τη Ρουμανία την Τρίτη (18/11) για το World League απουσιάζουν τρία ονόματα: Του αρχηγού Χρήστου Αφρουδάκη και των αναντικατάστατων Κώστα Τσαλκάνη και Βαγγέλη Δελακά.

“Η απόφασή μου είναι ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζομαι αυτούς τους αθλητές που κάλεσα. Παιχνίδι με παιχνίδι και ανάλογα με το τι χρειάζεται η Εθνική ομάδα για να γίνεται καλύτερη, θα καλέσουμε και άλλους αθλητές”, τόνισε ο Κεχαγιάς.

Μέσω της κολυμβητικής ομοσπονδίας διευκρίνισε πως ” δεν κλείνει καμία πόρτα για κανέναν. Θα γίνουν και άλλες κλήσεις μέσα στην χρονιά“.

Αναφορικά με τη Ρουμανία, μόνιμη αντίπαλο τα τελευταία χρόνια ο ομοσπονδιακός προπονητής υποστήριξε: ” Η Ρουμανία όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Όποτε η Εθνική ομάδα έπαιξε τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Ρουμάνους, αντιμετώπισε προβλήματα. Ένα ακόμη πρόβλημα, αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε μόλις 2 ημέρες για να προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντα στόχος της Εθνικής ομάδας, σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι, είναι η νίκη. Αυτός είναι και ο στόχος απέναντι στην Ρουμανία. Βλέπουμε πολύ σοβαρά την διοργάνωση του Γουόρλντ Λίγκ. Είναι γνωστό πως δεν έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια, προετοιμαζόμενοι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, οπότε το Γουόρλντ Λίγκ μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε πολλά και καλά παιχνίδια. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση για να παίξουμε σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Εθνικής ομάδας“.

Στον όμιλο της εθνικής ομάδας βρίσκονται επίσης η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Ας δούμε πως καταρτίστηκε το πρόγραμμα:

18 Νοεμβρίου: Ελλάδα – Ρουμανία, Ουγγαρία – Σλοβακία

9 Δεκεμβρίου: Ουγγαρία – Ρουμανία, Σλοβακία – Ελλάδα

20 Ιανουαρίου: Ελλάδα – Ουγγαρία, Ρουμανία – Σλοβακία

17 Φεβρουαρίου: Ρουμανία – Ελλάδα, Σλοβακία – Ουγγαρία

17 Μαρτίου: Ρουμανία – Ουγγαρία, Ελλάδα – Σλοβακία

14 Απριλίου: Ουγγαρία – Ελλάδα, Σλοβακία – Ρουμανία

Η πρώτη ομάδα του ομίλου θα αγωνιστεί στο Super Final στο Μπέργκαμο (23-28/6). Η νικήτρια του τουρνουά θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ