ΠΟΛΟ

Ήττα στο φινάλε η εθνική γυναικών

Croatian Josipa Supraha (5) fights for the ball with Greek Christina Tsoukala (L) and Angeliki Gerolymou (up) in the Mladost venue swimming pool of Zagreb on September 4, 2010 during their group match of the water polo European championships. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images) AFP/Getty Images

Η Ουγγαρία νίκησε στο τέλος την εθνική γυναικών με 14-13 στη Βαρκελώνη για την 3η αγωνιστική της α' προκριματικής φάσης του World League.

Η εθνική γυναικών νίκησε στο… φίνις την Ισπανία το Σάββατο (14/5) και δυστυχώς γεύθηκε το ίδιο φαρμάκι από την Ουγγαρία την Κυριακή (15/5) στο φινάλε των υποχρεώσεων της στη Βαρκελώνη.

Οι Ουγγαρέζες νίκησαν 14-13 στη διαδικασία των πέναλτι (9-9 ο κανονικός αγώνας) τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση στην 3η αγωνιστική της α’ προκριματικής φάσης του World League. Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το δεύτερο μέρος στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρώτη σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η Αντιγόνη Ρουμπέση με έξι γκολ. Στον άλλο αγώνα της ημέρας η Ισπανία επιβλήθηκε 16-11 της Μεγάλης Βρετανίας. Το εισιτήριο στα τελικά του Τιανζίν στην Κίνα θα πάρουν οι πρώτες δύο ομάδες.

Η εικόνα της “αργυρής” πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ισπανία ήταν καλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα ταξίδεψε στη Βαρκελώνη δίχως προετοιμασία και με τις 11 παίκτριες από τις 12 να είναι κουρασμένες από τη συμμετοχή τους στους τελικούς της Α1 Γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-4, 3-1, 1-3 (κ.α), 5-4 (πεν.).

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μέρετς-Κέλεμεν): Μπούγκα 4, Κέσζθελι 3, Ντράβουκς 2, Κέβερ-Κις 2, Ανταλ, Κιστλελέκι, Σζουκς.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 6, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Γερόλυμου.

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1.Ισπανία 6 (40-31)

2.Ουγγαρία 6 (38-37)

3.Μ.Βρετανία 3 (30-39)

4.Ελλάδα 3 (32-33)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ