ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ισπανία - Ελλάδα 13-5: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Ιβήρων και έμεινε εκτός τελικού

2024 European Water Polo Championship
2024 European Water Polo Championship ANIKO KOVACS

Η Εθνική πόλο γυναικών δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Ισπανία και έχοντας άσχημη εικόνα σε άμυνα και επίθεση γνώρισε βαριά ήττα με 13-5, που την άφησε εκτός τελικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όνειρο (μεγάλο) ήταν και πάει. Η Εθνική πόλο γυναικών έφτασε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θριαμβεύοντας απέναντι στην Γαλλία (15-7) όμως εκεί το εμπόδιο της Ισπανίας αποδείχτηκε ανυπέρβλητο.

Έχοντας μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό της στα τρία πρώτα οκτάλεπτα (ένα γκολ στο καθένα) η γαλανόλευκη δεν είχε τύχη απέναντι στις ισχυρές Ισπανίδες που ήταν εκ προοιμίου το φαβορί της αναμέτρησης, με το τέλος του τρίτου οκταλέπτου να βρίσκει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με έξι γκολ διαφορά και ουσιαστικά να χάνει από νωρίς το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Το φινάλε του ημιτελικού στο Αϊντχόφεν βρήκε τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να γνωρίζουν μία βαριά ήττα με 13-5 και να στρέφουν έτσι το βλέμμα τους στο ματς του Σαββάτου (13/01, 20:00) με την Ιταλία όπου έχουν δύο πολύ μεγάλα κίνητρα για να πάρουν τη νίκη.

Αφενός για να πάρουν την τρίτη θέση στο τουρνουά και να κατακτήσουν το πρώτο χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της Εθνικής πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (έχει κατακτήσει τέσσερα ασημένια) και αφετέρου για να κερδίσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το ματς

Ο ημιτελικός άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Εθνική αφού βρήκε γκολ στην πρώτη της επίθεση με την Γιαννοπούλου, όμως η συνέχεια βρήκε την Ισπανία να παίρνει φόρα στην επίθεση και να μη βρίσκει αντίσταση. Οι Ίβηρες σκόραραν τέσσερις φορές μέχρι το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου ενώ η γαλανόλευκη έμεινε άσφαιρη, με το μεγάλο πρόβλημα να είναι πως η μπάλα περνούσε με μεγάλη δυσκολία στη φουνταριστή.

Σε αντίθεση με το καταστροφικό πρώτο οκτάλεπτο όπου η άμυνά της ήταν διαρκώς εκτεθειμένη, στο δεύτερο υπήρξε σαφής βελτίωση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να μην επιτρέπουν εύκολα σουτ και την Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις.

Όμως παρά το γεγονός πως Εθνική είχε παθητικό ενός γκολ δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την καλή της παρουσία αμυντικά, αφού πέτυχε μόλις ένα γκολ, που ήρθε μάλιστα 13 ολόκληρα λεπτά μετά από το πρώτο στον ημιτελικό.

Η συνέχεια ωστόσο ήταν εξίσου δύσκολη, με την Ισπανία να συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο της σταματώντας στα τέσσερα γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και την Εθνική να δυσκολεύεται πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας στις δικές της επιθέσεις, για να βρει μόλις ένα γκολ σε αυτό το διάστημα και να μπει στην τελική ευθεία ούσα έξι γκολ πίσω στο σκορ (9-3).

Οι Ισπανίδες πέτυχαν γκολ μόλις 20'' από την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου και έδειξαν ξεκάθαρα πως δεν είχαν διάθεση για εκπλήξεις στο φινάλε, με την ελληνική ομάδα από την πλευρά της να μην τα παρατάει και να κάνει το καλύτερο οκτάλεπτο στην επίθεση με δύο γκολ ενεργητικό, για να έρθει το φινάλε και να βρει τις Ισπανίδες να επικρατούν δικαίως με 13-5.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράμος, Πιράλκοβα (1), Εσπάρ (1), Ορτίθ (2), Πέρες (1), Κρέσπι (1), Ρουίθ (1), Πένια (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρθία (1), Λέιτον, Τέρε

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη (3), Ασημάκη (1), Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ