ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Ισοπαλία για την Εθνική γυναικών και όλα ανοιχτά για την κορυφή του ομίλου

Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Ισοπαλία για την Εθνική γυναικών και όλα ανοιχτά για την κορυφή του ομίλου
EUROKINISSI

Ισόπαλο 10-10 έληξε το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ισπανία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος και πλέον όλα είναι ανοιχτά για την πρώτη θέση.

Σε ένα ματς με ένταση και σασπένς έως το φινάλε, Ελλάδα και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες 10-10 για δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στο πόλο γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Πλέον, μετά από αυτό το αποτέλεσμα όλα είναι ανοιχτά για την πρώτη θέση που δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, με τη διαφορά τερμάτων να παίζει ρόλο. Στην τελευταία αγωνιστική η Εθνική αντιμετωπίζει τη Γαλλία και η Ισπανία την Ταϊλάνδη.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν καλό για την Ελλάδα. Η Ισπανία μεν προηγήθηκε, όμως γρήγορα η Εθνική μπόρεσε να περάσει μπροστά με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και ένα της Νίνου. Στο πρώτο οκτάλεπτο η Ελλάδα έδειξε καλό πρόσωπο, αλλά η Ισπανία μείωσε σε 2-3 με την Ορτίθ σε μία ολιγωρία.

Ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ισπανία ισοφάρισε σε 3-3, ωστόσο η Ελλάδα με όπλο την άμυνα και λύσεις στην άμυνα κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της στα δύο γκολ στο 3-5 και στο 4-6. Ωστόσο, η Ισπανία στην παίκτρια παραπάνω έμενε κοντά και πριν απ' την λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισε σε 6-6.

Πιο κλειστό ήταν το τρίτο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα προηγήθηκε με δύο γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου και της Ξενάκη. Η Εθνική έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της στην παραπάνω. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε η Ισπανία το αξιοποίησε και ισοφάρισε σε 8-8.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, η Ισπανία στην παίκτρια παραπάνω πήρε το προβάδισμα, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Ένα καταπληκτικό σουτ της Ξενάκη έφερε ξανά ισορροπία. Η Ελλάδα 3:10' πριν απ' το τέλος πέτυχε το γκολ με καταπληκτικό σουτ της Βασιλικής Πλευρίτου. Η Ισπανία είχε απάντηση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 10-10 με μακρινό σουτ αξιοποιώντας κενό. Μέχρι και το τέλος η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-2, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Έστερ Ράμος, Νόγκε Φριγκόλα, Εσπάρ Λακέ 1, Ορτίθ 3, Πέρεθ Βίβας, Γκονζάλεθ Λόπεθ, Ρουίθ Μπαρίλ 4, Πένια, Φόρτσα Αρίθα, Κάμους, Γκαρθία Γκοντόι 1, Λέιτον Αρόνιες 1, Τέρε.

Η βαθμολογία:

  1. Ελλάδα 3 (+27)
  2. Ισπανία 3 (+10)
  3. Γαλλία 2 (+6)
  4. Ταϊλάνδη 0 (-43)

*Ο πρώτος περνάει στα προημιτελικά του τουρνουά, ο 2ος και ο 3ος στα playoffs

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ