ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ιαπωνία - Ελλάδα 7-18: Άνετη επικράτηση και προβάδισμα πρωτιάς για τη φουριόζα Εθνική

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση στην εθνική Πόλο ανδρών
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση στην εθνική Πόλο ανδρών PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Η Εθνική ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ιαπωνία, επικρατώντας με 18-7 με μια τεράστια διαφορά και πήρε προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο. Καταιγιστικοί οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στο φινάλε, πρώτος σκόρερ ο Αργυρόπουλος με έξι γκολ.

Η Εθνική μας ομάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, επικρατώντας της Ιαπωνίας με 18-7, παίζοντας εξαιρετικά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική μας ο Αργυρόπουλος, ο οποίος σημείωσε έξι γκολ.

Νωρίτερα, η Κροατία νίκησε τη Γερμανία με 13-9 και έχει όσους βαθμούς έχει και η Εθνική μας. Το πιθανότερο είναι ότι η πρωτιά ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων που θα έχουν οι δύο ομάδες στη συνολική τους "διαδρομή" στον όμιλο. Για την ώρα η Εθνική μας έχει τη διαφορά υπέρ της (+11 έναντι +4 της Κροατίας) και είναι πρώτη, έχοντας το προβάδισμα.

Το ματς

Η Ιαπωνία έκανε την "έκπληξη" και σκόραρε στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως ο Βλαχόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Η πιεστική άμυνα των "σαμουράι" δεν άφηνε πολλά περιθώρια για την ελληνική επίθεση, η οποία έφερε τούμπα το παιχνίδι με δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά του Φουντούλη.

Οι Ιάπωνες προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, όμως ο Ζερδεβάς ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, πραγματοποιώντας κάποιες καλές επεμβάσεις. Πέντε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου, ο Γεννηδουνιάς με ωραία κίνηση έκανε το 3-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική μας έκανε το 4-1 με πέναλτι του Αργυρόπουλου. Στην επόμενη επίθεση ο Οκάουα μείωσε σε 4-2. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τους Ιάπωνες να πιέζουν ακόμα και στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και πέτυχαν τρία γκολ με τους Νικολαΐδη, Βλαχόπουλο και Αργυρόπουλο. Στο τέλος η Ιαπωνία κέρδισε δύο αποβολές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε με τον Ινάμα, μειώνοντας σε 7-3, το οποίο ήταν και το σκόρερ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ιάπωνες μπήκαν πιο δυνατά και σκόραραν πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου λεπτού. Μάλιστα έφτασαν κοντά στο να μειώσουν σε 7-5, όμως ο Ζερδεβάς και η αντίπαλη άμυνα το απέτρεψαν. Η Εθνική μας κέρδισε ένα ακόμα πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Παπαναστασίου.

Στο τελευταίο κομμάτι του οκταλέπτου οι διεθνείς μας ήταν καταιγιστικοί, καθώς έκαναν ότι ήθελαν στην άμυνα των Ιαπώνων, σημειώνοντας άλλα τέσσερα τέρματα, ενώ στη μια φορά που αδράνησαν στην άμυνα, δέχθηκαν τέρμα από τον έμπειρο Ινάμπα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες και στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Φουντούλης και Κάκκαρης πέτυχαν δύο όμορφα γκολ στις πρώτες επιθέσεις της Εθνικής, ενώ αρχικά οι Ιάπωνες είχαν μειώσει σε 13-6. Το τέταρτο οκτάλεπτο κύλησε για την Εθνική μας όπως και στο τρίτο, με τον Αργυρόπουλο να πυροβολεί "κατά ριπάς".

Η Εθνική μας εύκολα έφτασε το προβάδισμα δέκα τερμάτων (16-6, 17-7). Η Εθνική μας πέτυχε το τελευταίο γκολ με ένα πανέμορφο γκολ του Κάκαρη με τον Ζερδεβά να αποκρούει ένα πέναλτι στο φινάλε και το 18-7 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 2-5, 2-6

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 6, Γούβης, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

  1. Ελλάδα 3 (26-15)
  2. Κροατία 3 (21-17)
  3. Ιαπωνία 2 (19-29)
  4. Γερμανία 0 (20-25)

*Το κριτήριο ισοβαθμίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία είναι η διαφορά τερμάτων λόγω της μεταξύ τους ισοπαλίας.

Τελευταία αγωνιστική (25/06)

  • Ελλάδα - Γερμανία
  • Ιαπωνία - Κροατία
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ