ΕΛΛΑΔΑ

Η Εθνική νίκησε 12-11 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού κορασίδων

Η Εθνική νίκησε 12-11 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού κορασίδων

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο, καθώς η Εθνική Κορασίδων (Κ15) επικράτησε 12-11 της Ουγγαρίας και θα παίξει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ15) μετά από επική εμφάνιση, νίκησε στον ημιτελικό 12-11 την Ουγγαρία και το Σάββατο (30/6) στις 21:30 θα παίξει στον μεγάλο τελικό του 3ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Αντίπαλός της η ομάδα που θα νικήσει από τον δεύτερο ημιτελικό που θα ακολουθήσει, Ισπανία-Ιταλία.

Οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα έκαναν κατάθεση ψυχής. Σούπερ σκόρερ με έξι τέρματα η αρχηγός Νεφέλη Κρασσά (4/4 πέναλτι), καταπληκτική κάτω από τα δοκάρια η Φαίδρα-Χριστίνα Λουπάκη, απέκρουσε και το τελευταίο σουτ της Ουγγαρίας υπογράφοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πέρα από το ταλέντο άλλωστε, ήταν φανερό ότι από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγαινε γκολ-γκολ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (9-9) νικήτρια θα αναδεικνυόταν η ομάδα που θα είχε και τα περισσότερα ψυχικά αποθέματα. Τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας δεν ήθελαν να χάσουν αυτή την ευκαιρία. Μπήκαν στη πισίνα για τα τελευταία οκτώ λεπτά, δίνοντας τα πάντα.

Από τον πάγκο οι αναπληρωματικές, και όλη η υπόλοιπη ελληνική αποστολή (η συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Κουρούμαλου, και η Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου που είναι η αρχηγός αποστολής) και από την κερκίδα οι Έλληνες φίλαθλοι, δικοί τους άνθρωποι, έδιναν όση ώθηση μπορούσαν.

Και όλα αυτά έπιασαν τόπο: τέρμα η Αφροδίτη Μπιτσάκου, γκολ και η Νεφέλη Κρασσά, 11-9 η ομάδα μας, αέρας δυο τερμάτων και ο τελικός, το (σίγουρο) μετάλλιο, όλο και πιο κοντά ερχόταν. Μείωσε η Ναγκικερέκι-Κερέκες, η αρχηγός όμως (Κρασσά) έδωσε πάλι το απαραίτητο οξυγόνο για το 12-10 (3:17) με πέναλτι και όλα πήραν το δρόμο τους. Σίγουρο το βάθρο, σίγουρο ακόμα ένα μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση, η ομάδα είναι έτοιμη για το χρυσάφι.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-3, 4-2, 3-2

  • ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Σαλέχ – Γανίμη, Κεπενού, Μούζη, Μπίκου, Κουνδουράκη, Σταυρίδου, Καραγιάννη 2, Κρασσά 6, Βάλβη, Μπιτσάκου 1, Ντούλη 3, Χέλμη, Λουπάκη.
  • ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μίκολα, Κις 1, Ναγκικερέκι-Κερέκες 1, Έρντελι, Πέτερ 1, Ζάκαϊ, Ντιμίτροβικς, Κένεζ 2, Κέζτελι 4, Αλάκζα, Χετζλ 2, Παγιάν, Χόρβατ.

Διαιτητές: Ράκοβιτς (Σερβία), Βαν ντεν Μπεργκ (Ολλανδία)

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ