ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η επόμενη ημέρα της Εθνικής πόλο: Ανοιχτή η παραμονή του Θοδωρή Βλάχου στον πάγκο

Ο Θοδωρής Βλάχος
Ο Θοδωρής Βλάχος © 2021 MARK HUMPHREY/AP IMAGES

Η επιτυχημένη πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο Τόκιο είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με την παραμονή του προπονητή Θοδωρή Βλάχου στο “τιμόνι” της.

Οι παίχτες της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών είχαν πιστέψει στο όνειρο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου. Είχαν γράψει έτσι κι αλλιώς Ιστορία με την πρόκρισή τους στον τελικό και δεν τους φόβιζε η αξιοσέβαστη και θρυλική Σερβία. Η Ελλάδα έχει μια νεανική ομάδα, αν και είναι πιθανό κάποιοι από τους υδατοσφαιριστές που είδαμε στο Ολυμπιακό τουρνουά της υδατοσφαίρισης να μη συνεχίσουν στη “γαλανόλευκη”, αυτοί που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ερώτημα αποτελεί και η θέση του προπονητή και αν θα παραμείνει σε αυτή ο Θοδωρής Βλάχος.

Η αρχική θέση της νέας διοίκησης της κολυμβητικής ομοσπονδίας ήταν ότι οι προπονητές των Εθνικών ομάδων δεν επιτρέπεται να βρίσκονται παράλληλα και στο τιμόνι ομάδων συλλόγων. Το γεγονός αυτό εμπόδιζε τον Θοδωρή Βλάχο να συνεχίσει είτε στη “γαλανόλευκη” είτε στον Ολυμπιακό. Φαίνεται, ότι οι συζητήσεις για το εν λόγω θέμα θα συνεχιστούν στην Αθήνα. Και αυτό είναι το σωστό. Έπρεπε να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Εν προκειμένω ο κόουτς της Ελλάδας είναι απολύτως δικαιωμένος και επιτυχημένος στο έργο του, ειδικά μετά την παρουσία της ομάδας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατάκτηση του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου. Κάνει πολύ καλή διαχείριση, γεγονός που συζητήθηκε αρκετά στην κολυμβητική ομοσπονδία.

Είναι πολύ πιθανό να επαναξιολογηθεί αυτή η θέση της ΚΟΕ, δεδομένης της παρουσίας της Ελλάδας στο Τόκιο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι άνθρωπος που επιβραβεύει και ανταμείβει και λογικά θα ζυγίσει εκ νέου την απόφαση του. Δεν αποκλείεται να το έχει κάνει ήδη.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός ικανοποίησε τον Θοδωρή Βλάχο και έφτιαξε το ρόστερ που ήθελε για την επόμενη σεζόν επενδύοντας πολλά χρήματα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φίλιπ Φιλίποβιτς και ο Κροάτης τερματοφύλακας, Μάρκο Μπίατς είναι μεταξύ αυτών που προστέθηκαν στα “όπλα” του Βλάχου που είναι και συναισθηματικά, αλλά και ηθικά δεσμευμένος με τους “ερυθρόλευκους”, δεν μπορεί και δεν θέλει να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Ωστόσο, είναι ένας περιζήτητος προπονητής και ήδη έχει στα χέρια του σοβαρές προτάσεις για να αναλάβει άλλη Εθνική ομάδα πολύ ισχυρής χώρας. Οι εξελίξεις σχετικά με την παραμονή του ή όχι στον πάγκο της Εθνικής θα δρομολογηθούν αφού επιστρέψει η ομάδα από το Τόκιο.

Photo Credits: Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ