ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ειρήνη Νίνου στο SPORT24: "Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό και θέλουμε να το ζήσουμε"

Η Ειρήνη Νίνου στο SPORT24: "Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό και θέλουμε να το ζήσουμε"
KONSTANTINOS BADOUNAS / 24MEDIA CREATIVE TEAM

Η Ειρήνη Νίνου, η 21χρονη πολίστρια που με πέντε γκολ σκόρπισε την Ιταλία, μίλησε στο SPORT24 μετά την πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Αυτό το κορίτσι του Πολυτεχνείου έχει ήδη πάρει άριστα στην αρχιτεκτονική των γκολ και μια σχετική υποτροφία για το Παρίσι.

Η 21χρονη Ειρήνη Νίνου -η αμέσως μικρότερη αθλήτρια της Εθνικής πόλο γυναικών- μετά τη 19χρονη Φωτεινή Τριχά- έστειλε την μπάλα πέντε φορές στα ιταλικά δίχτυα, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η εκκολαπτόμενη αρχιτεκτόνισσα πέτυχε δύο γκολ στην κόντρα, δύο στην παίχτρια παραπάνω κι ένα με πέναλτι και έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

"Όλα τα κορίτσια έχουμε τις αρμοδιότητές μας κι είμαστε πολύ καλές. Τα γκολ είναι σε συνάρτηση με το πώς θα κυλήσει ο αγώνας και με τη μέρα που βρίσκεται η κάθε αθλήτρια.

Παίζει ρόλο πώς βλέπεις το τέρμα. Εγώ, μάλλον το έβλεπα αρκετά καλά στο παιχνίδι με τις Ιταλίδες", είπε γελώντας και πρόσθεσε:

"Η αλήθεια είναι ότι μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νιώθω πιο ανάλαφρη και λιγότερο αγχωμένη.

Σε αυτή τη διοργάνωση δεν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό, παίζουμε πιο απελευθερωμένα και φαίνεται.

Τόσα χρόνια αγωνιζόμασταν με το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ήταν μεγάλο βαρίδι στην ψυχολογία μας και απαλλαχθήκαμε από αυτή την πίεση. Τώρα, καταφέραμε να προκριθούμε και στα ημιτελικά ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος και νιώθουμε ότι έχουμε αλλάξει.

Ανέβηκαν τα προσωπικά και ομαδικά standards!".

Στην Ντόχα, ήρθε η στιγμή της επιβεβαίωσης για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου. Έδειξαν ότι η παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν θα έχει διάρκεια.

"Με την πρόκρισή μας φάνηκε ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία. Νικήσαμε ξανά την Ιταλία -μετά τον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος- και περάσαμε στην τετράδα. Δείξαμε συνέπεια κι ήμασταν κυρίαρχες στο παιχνίδι.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τώρα, αρχίζει το καλό! Θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία που ένα δυνατό σύνολο.

Ναι μεν δεν βρέθηκε στα ημιτελικά του Αϊντχόφεν, όπου τη νικήσαμε στους ομίλους, αλλά εδώ -στην Ντόχα- κατάφερε να αποκλείσει την Ολλανδία, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία, αν και σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η δυναμική της αντιπάλου.

Μετράει η θέληση κι η ψυχή που θα δείξεις. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι κάτι σημαίνει η νίκη μας επί της Ουγγαρίας στους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό, το ξέρουμε ότι μπορούμε

Βλέπουμε τι πετυχαίνουμε και πρέπει κι εμείς να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ικανές για πολύ περισσότερα.

Θέλουμε να ζήσουμε κι εμείς ένα τελικό παγκοσμίου. Με εξαίρεση την Αλεξάνδρα Ασημάκη οι υπόλοιπες δεν ήμασταν στην ομάδα του 2011 που πήρε το χρυσό στη Σαγκάη".

Η Εθνική πόλο γυναικών αναγεννήθηκε μετά την πρόκριση στο Παρίσι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, όμως με τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους θα ασχοληθούν μόλις επιστρέψουν στην Ελλάδα.

"Πλέον έχουμε αποκτήσει τον ρυθμό που χρειαζόμασταν και θα δουλέψουμε αρκετά καλά για το Παρίσι. Θα θέλαμε να αντικατοπτριστεί αυτή η πορεία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μοιάζει η δομή των δύο διοργανώσεων κι ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Ποιος δεν ονειρεύεται ένα Ολυμπιακό μετάλλιο; Αυτό κι αν είναι όνειρο ζωής

Όμως, δεν προτρέχουμε και δεν θα αφήσουμε τη δουλειά μας στη μέση. Θα τελειώσουμε με την Ντόχα και μετά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον επόμενο στόχο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ