Γιουγκ-Ολυμπιακός 11-9

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, αλλά δεν κατάφερε να τη νικήσει. Οι διαιτητές απέβαλαν τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο.
Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια στο Ντουμπρόβνικ, όμως η Γιουγκ… μίλησε στο τέλος και πήρε τη νίκη στη συναρπαστική πρεμιέρα του Α’ Ομίλου του Champions League.
Η τρις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 11-9 του Ολυμπιακού. Το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι πως αποβλήθηκε ο Θοδωρής Βλάχος για διαμαρτυρία και την επόμενη αγωνιστική (4/12) που οι “ερυθρόλευκοι” παίζουν με την Προ Ρέκο στη Γένοβα, ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” δεν έχει δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο.
Ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση όταν αγωνίζεται στην Κροατία, δεν έχει πάρει ποτέ βαθμό στο Ντουμπρόβνικ. Κι όμως ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με 2-1 με τέρματα των Μπλάι Μάλιαρακ και Χριστόδουλου Κολόμβου, ενώ ο Νίκος Δεληγιάννης είχε κάνει αισθητή την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια.
Στο χορταστικό δεύτερο οκτάλεπτο, όπου σημειώθηκαν δέκα γκολ και δυστυχώς έξι η άμυνα των “ερυθρολεύκων”, ο Ολυμπιακός ξαναπήρε το προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια με 5-4 με το διπλό χτύπημα του Γιάννη Φουντούλη. Με σερί 3-0 των γηπεδούχων το σκορ έγινε 7-5, για να μειώσει τη διαφορά και πάλι ο Μάλιαρακ με το δεύτερο γκολ του.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός δεν επιχείρησε καν σουτ σε δύο επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω. Τελικά ο Βαγγέλης Δελακάς διαμόρφωσε το 9-8. Με το σκορ να είναι 10-8 υπέρ των Κροατών ο Βλάχος διαμαρτυρήθηκε για την τρίτη αποβολή του Δελακά και στη συνέχεια αποβλήθηκε. Ο Μπόσκοβιτς διαμόρφωσε το 11-8 στα 1:43 πριν ο Κολόμβος διαμορφώσει το τελικό 11-9.
Οι διαιτητές φόρτωσαν με 16 αποβολές τον Ολυμπιακό με τη Γιουγκ να αξιοποιεί τις πέντε από αυτές. Η ελληνική ομάδα είχε 4/10 στον παίκτη παραπάνω.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-4, 2-2, 2-1
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Β.Τζούχο): Γιάνοβιτς 3, Μπόσκοβιτς 3, Μάρκοβιτς 1, Μπούσλιε 1, Μάτσαν 1, Μάρελια 1, Μπένιτς 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Γούνας, Καπότσης, Φουντούλης 2, Ποντικέας 1, Βλαχόπουλος 1, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 2, Σχίζας, Γαλανίδης.
Στα άλλα ματς του ομίλου η Προ Ρέκο νίκησε με 8-7 την Έγκερ και η Μπαρτσελονέτα την Πριμόριε Ριέκα επίσης με 8-7. Την πρόκριση για το Final 6 της Βαρκελώνης παίρνουν οι πρώτοι δύο στον όμιλο, η Μπαρτσελονέτα έχει προκριθεί ως οικοδέσποινα.