ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φουντούλης και Λοράντος στο SPORT 24: "Ο Ολυμπιακός αξίζει το τρόπαιο"

Οι παίκτριες της ομάδας πόλΟ γυναικών του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό της Euroleague μετά από τη νίκη επί της Ουίπεστ
Οι παίκτριες της ομάδας πόλΟ γυναικών του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό της Euroleague μετά από τη νίκη επί της Ουίπεστ EUROKINISSI SPORTS

Δυο μεγάλους υποστηρικτές είχε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού στην "Tuske Pool", τον Γιάννη Φουντούλη και τον Τεό Λοράντο. Αμφότεροι μίλησαν στο SPORT 24 και την Μαρία Καούκη για τις "ερυθρόλευκες" και τη διοργάνωση.

Aρχηγική παρουσία εντός νερού, αρχηγική και στην ψυχρή κερκίδα της "Tuske Pool". Στην πισίνα θριάμβευσαν τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη -κόντρα στην ουγγρική Ουίπεστ- παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Ευρωλίγκας (01/05, 21.15, ONE Channel), μέσα στη Βουδαπέστη. Στην άδεια κερκίδα είχαν δύο μεγάλους υποστηρικτές, τον ομοσπονδιακό προπονητή Τεό Λοράντο και τον πρώην "ερυθρόλευκο", νυν παίκτη της Φερεντσβάρος και αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Γιάννη Φουντούλη.

Ο δεύτερος έβαλε και... μέσο τον πρόεδρο της ουγγρικής ομοσπονδίας και δύο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης, Ατίλα Βάρι για να δει την ομάδα της καρδιάς του και να πάρει μια τζούρα από Ελλάδα, χρονιάρες μέρες.

"Το πολύ 15 άτομα ήμασταν στην κερκίδα. Δεν επιτρέπεται η είσοδος, λόγω covid. Ήθελα πολύ να δω τα κορίτσια και κανονίστηκε να είμαι μέσα. Και ο πρόεδρος της ομάδας μου έχει φιλικές σχέσεις με τους ιθύνοντες κι εγώ γνωρίζω τον Βάρι. Μού είπε ότι μπορώ να είμαι στα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω να είμαι και στον τελικό", είπε ο Γιάννης Φουντούλης στο SPORT 24.

Στην ίδια ψυχρή κερκίδα ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τεό Λοράντος. "Δεν γινόταν να λείπω. Ήθελα να είμαι δίπλα στα κορίτσια και το κανόνισε η ΚΟΕ. ΄Ήταν πολύ καλές στον ημιτελικό με την Ουίπεστ. Παρά την έλλειψη δυνατών παιχνιδιών, έβγαλαν ποιότητα και ηρεμία στο παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του Final 4. Η Ουραλότσκα και η Ντουναϊσβάρος έπαιξαν αλλοπρόσαλλα, άναρχα. Βέβαια, αυτό είναι και καλό και κακό, για τον Ολυμπιακό. Ευελπιστώ, να κατακτήσει το τρόπαιο". Στον τελικό προκρίθηκε η Ντουναϊσβάρος που νίκησε 15-14 τη ρωσική αντίπαλό της.

Ο Γιάννης Φουντούλης δεν είδε τον δεύτερο ημιτελικό από κοντά. "Τώρα, είμαι στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Είχα πολλή αγωνία. Ήταν ένας ψυχοφθόρος αγώνας. Όποια ελληνική ομάδα και να έπαιζε εδώ, θα προσπαθούσα να έρθω και θα είχα αγωνία, πολύ περισσότερο όταν αυτή η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός που αγαπώ και υποστηρίζω. Πήρα και μια μικρή γεύση από την Ελλάδα. Θα είμαι εδώ το Πάσχα. Παίζω αγώνα την Κυριακή.

Μίλησα στα κορίτσια και τον Χάρη (Παυλίδη), μετά τον αγώνα. Ήθελα να τους συγχαρώ και να τους ευχηθώ για τον τελικό. Μακάρι, να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δείχνουν με τη σταθερότητά τους και τη διάρκειά τους ότι το αξίζουν. Αν τα καταφέρουν, η επιτυχία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς είναι μια αμιγώς ελληνική και νέα ομάδα.Ο Χάρης από την άλλη θεωρείται από τους κορυφαίους στο χώρο, σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι μια δικαίωση για όλους".

Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα (2015, 2017, 2019, 2021). Αν νικήσει την Ντουναϊσβάρος θα κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του, καθώς έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και κατέκτησε το LEN Trophy το 2014. Το 2015 πανηγύρισε και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, στο Παπαστράτειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ