ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Φουντούλης: "Ιστορική πρόκριση, δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε"

Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με τις ΗΠΑ
Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με τις ΗΠΑ 2021 MARK HUMPHREY/ASSOCIATED PRESS

Ο αρχηγός της Εθνικής πόλο, Γιάννης Φουντούλης, μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου έκανε λόγο για ιστορική πρόκριση και έδωσε το σύνθημα για τον ημιτελικό.

Η Ελλάδα θριάμβευσε επί του Μαυροβουνίου, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων και οι Έλληνες διεθνείς έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας με τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε λίγο μετά το τέλος του αγώνα:

"Η πορεία μας έχει δείξει τι ποιότητα έχει αυτή η ομάδα, αφήσαμε πίσω ό,τι είχε προηγηθεί. Σήμερα όλα ξεκινούσαν από το μηδέν, δεν συγχωρούνταν τα λάθη. Δείξαμε μεγάλη πίστη για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μια ιστορική πρόκριση, πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε όταν φτάνουμε δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας";

Για το πότε κατάλαβε ότι είναι αγκαλιά με την πρόκριση;

"Στο ημίχρονο είχαμε δεχθεί μόλις ένα γκολ, είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, στην άμυνα δείχναμε συμπαγείς και με συγκέντρωση. Όταν το σκορ πήγε στο 6-1, συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε απλά να διαχειριστούμε το σκορ. Πριν έρθω σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου στιγμή με την Εθνική.

Όπως είπα στην κόρη μου, πάω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Εκείνη συμβιβάζεται με λίγα πράγματα που μου ζητάει κάθε φορά που φεύγω. Τώρα όμως, που απέχω ένα ή δύο παιχνίδια από τον στόχο μου, νιώθω ευγνώμων σε όλα τα παιδιά, τους συμπαίκτες μου".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ