ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στην Κροατία το τουρνουά των ανδρών, στην Ολλανδία των γυναικών

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας Πόλο πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας Πόλο πανηγυρίζουν © 2022 ANNA SZILAGYI / AP IMAGES

Η LEN ανακοίνωσε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών θα διεξαχθεί τελικά στην Κροατία (04-16/01) και εκείνο των γυναικών στην Ολλανδία (03-15/01).

Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πόλο ανδρών και γυναικών που ήταν να γίνουν στη Νετάνια, αλλά όχι στο Ισραήλ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν εκεί λόγω των όσων συμβαίνουν και έψαχνε να βρει τη λύση.

Τελικά, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών θα διεξαχθεί στην Κροατία (04-16/01) και εκείνο των γυναικών στην Ολλανδία (03-15/01).

Συγκεκριμένα το τουρνουά των ανδρών θα φιλοξενηθεί στο Ζάγκρεμπ και στο Ντουμπρόβνικ, ενώ εκείνο των γυναικών στο Αϊντχόφεν.

Τα δεδομένα για την Εθνική ανδρών

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έμαθε τους αντιπάλους της στον Β' όμιλο και κληρώθηκε μαζί με Ουγγαρία, Ιταλία, Γεωργία. Το σύστημα διεξαγωγής έχει αλλάξει με τις 16 ομάδες να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Οι δύο πρώτοι των ομίλων του Division 1 προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι 3οι και 4οι των γκρουπς της πρώτης κατηγορίας θα αγωνιστούν απέναντι στους δύο πρώτους των ομίλων του Division 2, ώστε να καθοριστεί η τελική οκτάδα.

Division 1

Α' όμιλος: Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο

Β' όμιλος: Ουγγαρία, Ιταλία, Ελλάδα, Γεωργία

Division 2

Γ' όμιλος: Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ, Μάλτα,

Δ' όμιλος: Ρουμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Σλοβακία

Τα δεδομένα για την Εθνική γυναικών

Στις γυναίκες η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Ολλανδία, Ουγγαρία και Κροατία.

Το σύστημα διεξαγωγής έχει αλλάξει με 16 ομάδες να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι δύο πρώτες των ομίλων του Division 1 προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι 3ες και 4ες των γκρουπς της πρώτης κατηγορίας θα αγωνιστούν απέναντι στους δύο πρώτες των ομίλων του Division 2, ώστε να καθοριστεί η τελική οκτάδα.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έχουν το βλέμμα τους στο Παρίσι μέσω αυτής της διοργάνωσης. Η νικήτρια παίρνει "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε περίπτωση που τον τίτλο κατακτήσει χώρα που έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στη γιορτή του αθλητισμού (Ολλανδία ή Ισπανία), τότε η θέση πηγαίνει στην αμέσως επόμενη ομάδα.

Division 1

Α' όμιλος: Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία

Β' όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Γαλλία

Division 2

Γ' όμιλος: Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία

Δ' όμιλος: Μεγάλη Βρετανία, Σλοβακία, Γερμανία, Βουλγαρία


TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ