ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό πόλο: Το στραπάτσο των Σέρβων και η ιστορία που έγραψαν Γαλλία, Γεωργία και Μάλτα

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - SUN 04 SEP 2022 - Ranking Games - France vs Serbia - Team Serbia
35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - SUN 04 SEP 2022 - Ranking Games - France vs Serbia - Team Serbia LEN / TOTAL WATERPOLO

Η 4η Σεπτεμβρίου θα γραφτεί στην ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο αφού για πρώτη φορά η Σερβία έμεινε εκτός οκτάδας οποιασδήποτε διοργάνωσης, ενώ Γαλλία, Γεωργία και Μάλτα θα θυμούνται για πάντα αυτή την ημερομηνία.

Δίχως αμφιβολία όσα έγιναν την Κυριακή (04/09) θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο αφού πολλές ιστορίες γράφτηκαν με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Σίγουρα όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στην τεράστια πρόκριση των Γάλλων επί των Σέρβων με 10-9. Ένα αποτέλεσμα το οποίο είχε δύο διαφορετικές αναγνώσεις και δύο διαφορετικές ιστορίες.

Από τη μία οι Γάλλοι είδαν την επένδυση που κάνουν τα τελευταία χρόνια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων να αποδίδει καρπούς. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1958 θα βρεθούν στην οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το απόλυτο στραπάτσο για τη νεανική Σερβία

Στην αντίπερα όχθη οι Σέρβοι, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου και αποσύρθηκαν από την Εθνική πολλοί από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, δέχτηκαν μια ηχηρή σφαλιάρα.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από δύο μήνες έμειναν στην πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο και τώρα δεδομένα θα είναι εκτός οκτάδας. Μάλιστα, στο καλύτερο σενάριο για εκείνου θα ισοφαρίσουν την χειρότερη θέση τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη LEN η χειρότερη θέση που είχε καταλάβει ποτέ η Σερβία ήταν η 9η του 1927, η οποία με τα τωρινά δεδομένα μπορεί να είναι η καλύτερη που μπορούν να πάρουν αφού θα αγωνιστούν για τις θέσεις 9-12.

Ξεχωριστή μέρα για Γεωργία και Μάλτα

Τα όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο ματς δεν ήταν τα μοναδικά που είχαν ιστορική σημασία, αφού δύο ακόμα ομάδες πανηγύρισαν για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Η Γεωργία μετά τη νίκη της απέναντι στην Ολλανδία (12-8) κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μάλιστα, για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εθεάθη να προσπερνά τους ανθρώπους ασφαλείας και να φτάνει μέχρι την πισίνα για να πανηγυρίσει με τους παίκτες.

Οι άλλοι που πανηγύρισαν έξαλλα ήταν οι παίκτες της Μάλτας. Η νίκη με 13-9 επί της Σλοβενίας στο Σπλιτ τους επιτρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία τους να αγωνιστούν για τις θέσεις 13-14 κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν την υψηλότερη θέση της ιστορίας του η οποία μέχρι στιγμής ήταν η 15η.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ