Έτοιμη να βουλιάξει την “αρμάδα”

Italian Giuila Enrica Emmolo (R) and Greek Antigoni Roumpesi (L) fight for the ball in the Mladost venue swimming pool of Zagreb on September 8, 2010 during their semifinal match of the water polo European championships. Greece won by 10-5. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)
AFP/Getty Images
Η εθνική γυναικών κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (17/7, 11.20) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ισπανία. Στόχος είναι η πρόκριση στην οκτάδα.
Οι τρεις πρώτοι στο τουρνουά πόλο ανδρών και γυναικών θα πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με απούσα την εθνική ανδρών, μόνο η εθνική γυναικών υπάρχει για να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία.
Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/7, 11.20) την Ισπανία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου. Με την προϋπόθεση ότι οι Ελληνίδες θα νικήσουν τη Βραζιλία, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, μια νίκη κόντρα στις Ισπανίδες θα τις φέρει σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Οι 12 από τις 13 παίκτριες που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Το αστέρι της ιταλικής ομάδας είναι η Μπλάνκα Χιλ της Οριτσόντε Κατάνια