ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Ο δρόμος για τη διάκριση και οι πιθανοί αντίπαλοι

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση στην εθνική Πόλο ανδρών
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση στην εθνική Πόλο ανδρών PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της δημιούργησε έναν ορθάνοικτο δρόμο για να βρεθεί στην τετράδα. Αναλυτικά όλα τα δεδομένα.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά αφού μετά τη νίκη της απέναντι στην Γερμανία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Η εικόνα που είχε η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και στα τρία ματς ήταν αυτή που έπρεπε τηρουμένων των πολλών αλλαγών που υπάρχουν στη σύνθεσή της.

Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε επικρατήσει και στο πρώτο ματς απέναντι στους Κροάτες και να μην περιμένει το τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Οι ΗΠΑ θέλουν προσοχή

Πάμε να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Την Τετάρτη (29/06) η Εθνική ομάδα θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Αν δεν ανατείλει ο ήλιος από τη δύση τότε οι Αμερικανοί θα βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι χαοτική. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι Νοτιοαφρικανοί προκρίθηκαν ως τρίτοι λόγω του αποκλεισμού του Καναδά που συμπλήρωσε πέντε κρούσματα κορονοϊού.

Σίγουρα η ομάδα των ΗΠΑ δεν αποτελεί φόβητρο για την Εθνική μας. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, έχουν παίξει πολλούς αγώνες, έχουν κάνει κοινή προετοιμασία, ενώ πολλοί διεθνείς των Αμερικανών παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεδομένα, η Εθνική θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς αφού είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά όντας μια καλοδουλεμένη ομάδα. Αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε ότι η Εθνική θα έπαιζε απέναντι στη Σερβία σε περίπτωση που έβγαινε δεύτερη στον όμιλο καταλαβαίνουμε τη σημασία της πρωτιάς.

Όλα δείχνουν ημιτελικό - απόλυτη εμπειρία

Εάν η Εθνική μας ομάδας καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά τότε είναι εξαιρετικά πιθανό οι διεθνείς να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Τι εννοούμε με αυτό; Να αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη μπροστά σε 10.000 θεατές. Οι Ούγγροι προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους και θα περιμένουν πιθανότατα την Ιταλία σε έναν μεγάλο προημιτελικό.

Οι Μαγυάροι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου μέσα στην έδρα τους και θα τα δώσουν όλα για αυτό. Φυσικά, ακόμα δεν έχουν ξεχάσει την ήττα τους από την Εθνική μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ημιτελική τιτανομαχία ανάμεσα στην Ισπανία και την Σερβία εάν οι δύο ομάδες καταφέρουν να ξεπεράσουν το σκόπελο του Μαυροβουνίου και της Κροατίας αντίστοιχα.

Τα ζευγάρια των playoffs

Δευτέρα 27 Ιουνίου

  1. Ιταλία - Αυστραλία
  2. Νότια Αφρική - ΗΠΑ
  3. Μαυροβούνιο - Ιαπωνία
  4. Γεωργία - Κροατία

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Τετάρτη 29 Ιουνίου

  • Ουγγαρία - Νικητής 1
  • Ελλάδα - Νικητής 2
  • Ισπανία - Νικητής 3
  • Σερβία - Νικητής 4

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Παρασκευή 1 Ιουλίου

  • Νικητής πρώτου προημιτελικού - Νικητής δεύτερου προημιτελικού
  • Νικητής τρίτου προημιτελικού - Νικητής τέταρτου προημιτελικού

Μικρός τελικός

Κυριακή 3 Ιουλίου

  • Ηττημένος πρώτου ημιτελικού - Ηττημένος δεύτερου ημιτελικού

Τελικός

Κυριακή 3 Ιουλίου

  • Νικητής πρώτου ημιτελικού - Νικητής δεύτερου ημιτελικού
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ