ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ελλάδα - Βραζιλία 23-4: Κατάπιε τους Βραζιλιάνους και πάει για μάχη πρωτιάς με την Γαλλία

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης
Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ISTVAN DERENCSENYI/LEN

Με άμυνα για σεμινάριο και επίθεση που πετούσε φωτιές, η Εθνική συνέτριψε με 23-4 την Βραζιλία για την 2η αγωνιστική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, για να παίξει έτσι την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στην Γαλλία.

Το σόου της Εθνικής Ελλάδας πόλο ανδρών στην "Aspire Dome" συνεχίζεται, αφού μετά από το 24-6 επί της Κίνας στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα, ισοπέδωσε το πρωί της Τετάρτης (07/02) με 23-4 την Βραζιλία και έκανε το "2 στα 2" στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 2ο ομίλου.

Κλειδί στην άνετη επικράτηση επί των Νοτιοαμερικών ήταν η εκπληκτική άμυνα που έπαιξαν οι διεθνείς, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους να μην σκοράρουν για 24 αγωνιστικά λεπτά, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να έχει πλέον μπροστά της τον "τελικό" με την Γαλλία, όπου αν πάρει την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες θα πάρει απευθείας εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας διπλάσιες τελικές προσπάθειε έναντι της αντιπάλου της (40-20), με το ποσοστό ευστοχίας για τους Έλληνες διεθνείς να είναι στο 58% και της Βραζιλίας μόλις στο 20%.

Το ματς

Η Εθνική μπήκε με δύναμη και αποφασιστικότητα στην αναμέτρηση και το έδειξε με τα δύο γρήγορα γκολ από τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο, με τους Βραζιλιάνους να απαντούν ωστόσο άμεσα και να φέρνουν το ματς σε ισορροπία σκοράροντας από την περιφέρεια.

Η συνέχεια βρήκε το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου να παίζει πιο γρήγορα θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα και να δικαιώνεται, καθώς μέχρι το τέλος της τετάρτης περιόδου βρήκε άλλα τέσσερα γκολ, την ώρα που η δική της άμυνα "έσφιξε" και επέτρεψε στην αντίπαλό της να πετύχει μόνο ένα γκολ (6-3).

Μία άμυνα που ήταν σε επίπεδο... σεμιναρίου σε όλο το δεύτερο οκτάλεπτο, με τους διεθνείς να "πνίγουν" τους αντιπάλους τους και να τους αφήνουν να κάνουν ελάχιστα σουτ (όταν δεν τους έκλεβαν τη μπάλα), με αποτέλεσμα η Σελεσάο να μείνει στο μηδεν και η διαφορά να εκτοξευτεί στα επτά γκολ (10-3), χάρη στο επιμέρους 4-0 της -σοβαρής και συγκεντρωμένης- γαλανόλευκης.

Η κατάσταση ήταν ίδια και ακόμη καλύτερη για την γαλανόλευκη στην τρίτη περίοδο, με τους Βραζιλιάνους να εγκλωβίζονται στις αμυντικές δαγκάνες της ελληνικής ομάδας και να μένουν ξανά άσφαιροι και στον αντίποδα η Εθνική να σκοράρει... όποτε ήθελε, για να βρει έξι γκολ σε αυτό το διάστημα και να φτάσει στο εντυπωσιακό 16-3 λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία.

Το τελευταίο οκτάλεπτο είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, με την ελληνική ομάδα να μην σταματάει όμως και να συνεχίζει να παίζει άμυνα υψηλού επιπέδου, για να αναγκάσει τους Βραζιλιάνους να μείνουν για πάνω από 24 λεπτά χωρίς γκολ και στο φινάλε να πανηγυρίσει ένα εντυπωσιακό 23-4, που της επιτρέπει να κάνει το "2 στα 2" στον 2ο όμιλο και να κυνηγήσει την απευθείας πρόκριση στους "8" μέσα από το τελευταίο ματς κόντρα στην Γαλλία.

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1

  • ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (2), Σκουμπάκης (1), Γκιουβέτσης, Παπαναστασίου (2), Γκίλλας (3), Αργυρόπουλος (3), Παπανικολάου (1), Κάκαρης (3), Νικολαϊδης (1), Φουντούλης (4), Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος (3)
  • ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάτσι, Κουτίνιο, ντε Ολιβέιρα, Ραφαέλ Ρεάλ, Πέδρο Ρεάλ 1, ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Ρικάρντο Σίλβα, Πιρές 2, Κασραλάντε, Μέντες.
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ