ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 15-10: Η Εθνική κατέλαβε με άνεση την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό

2024 European Water Polo Championship-
Greece-Netherlands
2024 European Water Polo Championship- Greece-Netherlands ISTVAN DERENCSENYI/LEN

Η Εθνική νίκησε τον Μαυρβούνιο και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Ζάγκρεμπ. Μεγάλος πρωταωνιστής για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

Η Εθνική μας λύγισε το Μαυροβούνιο, καθώς επικράτησε και κατετάγη πέμπτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στην Κροατία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Η πέμπτη θέση που κατέλαβε η Εθνική πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της. Την ίδια είχε καταλάβει και στο προηγούμενο ευρωπαϊκό (2022), ενώ δύο φορές κατέλαβε την τέταρτη θέση, Η επόμενη υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι στο παγκόμιο πρωτάθλημα της Ντόχα μεταξύ 5 και 17 Φεβρουαρίου.

Το ματς

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέβαλαν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο οκτάλεπτο, καθώς χτύπησαν αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό τους Μαυροβούνιους μετά από επιτυχημένες άμυνες.

Το Μαυροβούνιο μπόρεσε να κοντρολάρει το παιχνίδι στο δεύτερο οκτάλεπτο και να μειώσει σε 8-5 στο ημίχρονο με 3-2 υπέρ του επιμέρους σκορ. Το Μαυροβούνιο μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο τρίτο οκτάλεπτο έφτασε το σκορ στο 9-7.

Μάλιστα η ομάδα του Γκοΐκοβιτς μείωσε τη διαφορά στο γκολ στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου (9-8), όμως η Εθνική πόλο ανέβασε στροφές και στο φινάλε καθάρισε το ματς με το 15-10.

Οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (4), Σκουμπάκης (1), Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Καλογερόπουλος (2), Αργυρόπουλος (2), Αλαφραγκάκης, Κάκαρης (1), Νικολαΐδης (2), Γκίλλας (3), Τζορτζάτος.

Μαυροβούνιο (Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπργκούλιαν (1), Πέρκοβιτς (1), Αβέρκα (2), Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς (2), Ν. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα (2), Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς (2).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ