ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Κροατία 5-5: Ισοπαλία για την Εθνική, προκρίθηκε ως δεύτερη

Stylianos Argyropoulos Kanakakis of Greece, right, and Loren Fatovic of Croatia in action during the Men's water polo bronze medal match between Greece and Croatia at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Sunday, July 3, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi)
Stylianos Argyropoulos Kanakakis of Greece, right, and Loren Fatovic of Croatia in action during the Men's water polo bronze medal match between Greece and Croatia at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Sunday, July 3, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην οικοδέσποινα Κροατία, ωστόσο το 5-5 έδωσε την πρώτη θέση στους Κροάτες.

Τελικά, η ισοπαλία απέναντι στην Γαλλία κόστισε αρκετά στην Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Κροάτες με το 5-5 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο δεύτερο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έτσι θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ ματς το Ισραήλ και εάν επικρατήσει θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στα προημιτελικά.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με τις άμυνες των δύο ομάδων να κυριαρχούν. Ειδικά εκείνη της γαλανόλευκης ήταν σεμιναριακή κρατώντας τους Κροάτες χωρίς γκολ. Στην αντίπερα όχθη οι Γενηδουνιάς και Βλαχόπουλος νίκησαν τον Μπίγιατς με σουτ από την περιφέρεια για να διαμορφώσουν το 2-0 της πρώτης περιόδου.

Οι άμυνες των δύο ομάδων συνέχισαν να είναι εξαιρετικές με αποτέλεσμα η δεύτερη περίοδος να ολοκληρωθεί χωρίς να μπει κάποιο τέρμα. Οι Κροάτες για να σκοράρουν χρειάστηκε να περάσουν 17.32 στον αγώνα και να παίξουν με δύο παίκτες παραπάνω στην ίδια φάση.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βρλιτς σκόραρε με ωραίο γυριστό για να φέρει το ματς στα ίσα. Η Εθνική μας ομάδα απάντησε αμέσως με τον Παπαναστασίου να σκοράρει στον παραπάνω. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Χαρκόβ για το 3-3. Αυτό ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου αφού το γκολ του Βλαχόπουλου στο φινάλε δεν μέτρησε για λόγο που μπορούν να μας τον εξηγήσουν μόνο οι δύο διαιτητές.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο τέρματα, είχαν αμφότερες την ευκαιρία τους να πάρουν τη νίκη, όμως το τελικό 5-5 άφησε περισσότερο ικανοποιημένους τους Κροάτες που σφράγισαν την πρωτιά και πιθανότατα την παρουσία τους στα ημιτελικά.

Ελλάδα - Κροατία 5-5

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Γαλλία - Μάλτα 15-8
  • Ελλάδα - Κροατία 5-5

Βαθμολογία

  1. Κροατία 7
  2. Ελλάδα 5
  3. Γαλλία 4
  4. Μάλτα 0


TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ