ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ελλάδα - ΗΠΑ 14-5: Με περίπατο σφράγισε την πρωτιά και τώρα τα νοκ άουτ

Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με τις ΗΠΑ
Ο Γιάννης Φουντούλης στο ματς με τις ΗΠΑ 2021 MARK HUMPHREY/ASSOCIATED PRESS

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε εύκολα των ΗΠΑ με 14-5 και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνέχισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι στις ΗΠΑ με 14-5.

Μετά από αυτή τη νίκη της η Εθνική κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο έχοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον προημιτελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε το Μαυροβούνιο, είτε την Σερβία. Οι δύο χώρες παίζουν μεταξύ τους σε λίγο και όποια ηττηθεί θα βγει τέταρτη και θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής.

Το ματς: Δύο μακρινά σουτ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία με πολύ αποτελεσματική άμυνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 6-2 στη δεύτερη.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά (καθώς ήταν οριστικά τέταρτοι πριν τα σημερινά ματς), κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την χαλάρωση και τα λάθη των διεθνών και μείωσαν σε 6-4 με τους Ομπερτ και Ιρβινγκ, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά (το πρώτο με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης) αποκατέστησαν γρήγορα τη διαφορά. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε... ελληνικό πάρτι, με Γενηδουνιά και Φουντούλη να «βομβαρδίζουν» (πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα) και την άμυνα να είναι αδιαπέραστη (2/14 οι ΗΠΑ σε παίκτη παραπάνω, 0/8 στο β΄ ημίχρονο!).

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε αήττητο την παρουσία του στη φάση των ομίλων, έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο και κέρδισε αυτοπεποίθηση, όμως το... κοντέρ μηδενίζει πλέον και το ματς της Τετάρτης (4/8) είναι αυτό που καθορίζει την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση. Νίκη σημαίνει πρόκριση στην τετράδα (για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο) και διεκδίκηση μεταλλίου, ενδεχόμενη ήττα θα καταχωρήσει το Τόκιο ως ακόμη μία χαμένη ευκαιρία

Ελλάδα - ΗΠΑ 14-5

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-3, 11-5, 14-5

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Χούπερ, Βάβιτς, Ομπέρτ 2, Ντάουμπε, Τσουπίντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ίρβινγκ 1.

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Νότια Αφρική - Ιταλία 2-21
  • Ουγγαρία - Ελλάδα 9-10
  • ΗΠΑ - Ιαπωνία 15-13

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Νότια Αφρική - ΗΠΑ 3-20
  • Ιταλία - Ελλάδα 6-6
  • Ιαπωνία - Ουγγαρία 11-16

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Ουγγαρία - Νότια Αφρική 23-1
  • ΗΠΑ - Ιταλία 11-12
  • Ελλάδα - Ιαπωνία 10-9

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • ΗΠΑ - Ουγγαρία 8-11
  • 12:20: Ιταλία - Ιαπωνία 16-8
  • 13:50: Νότια Αφρική - Ελλάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

  • Ουγγαρία - Ιταλία 5-5
  • Ελλάδα - ΗΠΑ
  • 12:20: Ιαπωνία - Νότια Αφρική

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α όμιλος

  1. Ελλάδα 9
  2. Ιταλία 8
  3. Ουγγαρία 7
  4. ΗΠΑ 4
  5. Ιαπωνία 0
  6. Νότια Αφρική 0


* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ