ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ελλάδα - Γαλλία 15-7: Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού η Εθνική πόλο γυναικών και έχει το βλέμμα στο Παρίσι

2024 European Water Polo Championship
2024 European Water Polo Championship ANIKO KOVACS / LEN

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 15-7 της Γαλλίας, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού, όπως και την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με Ισπανία στις τέσσερις.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πανηγύρισε η Εθνική πόλο γυναικών. Η Ελλάδα επικράτησε της Γαλλίας 15-7 στο Αϊντχόφεν πραγματοποιώντας κυριαρχική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Η Ελλάδα θα βρει απέναντί της στα ημιτελικά την Ισπανία στις 11 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε πως το τουρνουά δίνει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με την Ισπανία και την Ολλανδία που βρίσκονται στις τέσσερις να έχουν πάρει ήδη την πρόκριση στο μεγάλο καλοκαιρινό "ραντεβού".

Η Εθνική με αυτή την νίκη της προκρίθηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, απ' όπου θα καλυφθούν άλλες δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έβγαζε τις άμυνες της Γαλλίας και απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων με την Ελένη Ξενάκη και την Ελευθερία Πλευρίτου (2 γκολ). Προς το δεύτερο μισό του πρώτου οκταλέπτου η Εθνική είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, με τις Γαλλίδες να μειώνουν με την Ραντοσάλιεβιτς.

Η Γαλλία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με σερί 4-0, πέρασε μπροστά στο σκορ. Εκμεταλλεύτηκε αρκετά λάθη της Ελλάδας κυρίως στην κυκλοφορία. Όμως οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου διορθώθηκαν, έδειξαν ψυχραιμία και έκλεισαν το δεύτερο οκτάλεπτο, έχοντας προβάδισμα 6-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα πήρε σχεδόν άριστα. Η Γαλλία βρήκε μόλις ένα γκολ, ενώ η Εθνική χτυπούσε είτε με οργανωμένες επιθέσεις, είτε σε κόντρα και έτσι κατάφερε να ξεμακρύνει στο σκορ. Έτρεξε σερί 7-0, με τις Γαλλίδες να μειώνουν πριν από το φινάλε για το 10-6.

Η Εθνική ήταν εξαιρετική και στο τέταρτο οκτάλεπτο, όπου έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε. Ανέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά, δεν άφησε στην Γαλλία περιθώρια και έκλεισε το παιχνίδι στο 15-7.

Τα ημιτελικά:

  • Ολλανδία - Ιταλία/Ουγγαρία
  • Ισπανία - Ελλάδα

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.

Γαλλία: Ρικρό, Αντρέ, Αρτνί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουίν 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολέ 2, Μαρτινό-Περέ

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ