Ελλάδα-Αυστραλία: 7-11

Αποκλείστηκε από τους "4" του FINA Cup η Εθνική γυναικών που στον προημιτελικό ηττήθηκε με 7-11 από την Αυστραλία.
Την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμα ματς γνώρισε η Εθνική γυναικών στο FINA Cup που διεξάγεται στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Αυστραλίας να νικήσει με 11-7 στον προημιτελικό και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους “4”.
Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 ξεκινώντας με αντίπαλο τον Καναδά στις 06:00 του Σαββάτου.
Στο παιχνίδι η Ελλάδα προηγήθηκε με 1-0, 2-1 και 3-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, την ίδια ώρα που οι Αυστραλές είχαν χάσει δύο πέναλτι.
Στη συνέχεια όμως τα “καγκουρό” πήραν τον έλεγχο του ματς, προσπέρασαν με 4-3 στο ημίχρονο και ξέφυγαν με 8-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 2-4, 2-3
Τα γκολ των δύο ομάδων:
Ελλάδα (2/7 με π.π., 1/ πέναλτι): Γερόλυμου 2, Τσουκαλά, Ψούνη, Λιόση, Ασημάκη, Ρουμπέση
Αυστραλία (2/5 με π.π., 0/2 πέναλτι): Μπίντσγουερθ 3, Γουέμπστερ 2, Ραλφ 2, Ζαγκάμε 2, Νοξ, Σάουθερν
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Εθνικής μας Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: ” Σήμερα παλέψαμε και δείξαμε το επίπεδο στο οποίο μπορούμε να παίξουμε. Η Αυστραλία ίσως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα”. ¨
“Εμείς είχαμε άσχημα αποτελέσματα τις τρεις πρώτες ημέρες και γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε, είτε την Αυστραλία είτε τις ΗΠΑ. Δεν έχουμε πολλές λύσεις απέναντι στην Αυστραλία“.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών: Καναδάς-Ρωσία 11-12, Ουγγαρία-ΗΠΑ 5-10, Ελλάδα-Αυστραλία 7-11, Κίνα-Νέα Ζηλανδία 10-3
Το πρόγραμμα του Σαββάτου:
Ημιτελικοί: 09:00 Ρωσία-Αυστραλία, 10:30 ΗΠΑ-Κίνα
Θέσεις 5-8: 06:00 Καναδάς-Ελλάδα, 07:30 Ουγγαρία-Νέα Ζηλανδία