CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Champions League πόλο: Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά

CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει για μία ακόμα χρονιά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Champions League και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Πιστός αποδείχθηκε στο ραντεβού του με τα προημιτελικά ο Ολυμπιακός αφού μετά την νίκη του απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας εξασφάλισε την παρουσία τους στους "8" του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Προ Ρέκο σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι Ιταλοί έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο.

Την ίδια ώρα η νίκη της Βουλιαγμένης κόντρα στην Σπαντάου έδωσε την πρόκριση στην Μαρσέιγ και έτσι έγιναν επτά οι ομάδες οι οποίες έχουν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά

  1. Ολυμπιακός
  2. Προ Ρέκο
  3. ΝΟΒΙ Μπέογκραντ
  4. Φερεντσβάρος
  5. Γιαντράν Σπλιτ
  6. Μπαρτσελονέτα
  7. Μαρσέιγ

Τα δεδομένα για το τελευταίο εισιτήρια

Ουσιαστικά αυτό που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι η δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο. Εκεί η ΝΟΒΙ Μπέογκραντ του Άγγελου Βλαχόπουλου και του Δημήτρη Σκουμπάκη, η οποία έχει προκριθεί αντιμετωπίζει την Σαμπαντέλ, ενώ η Μπρέσια την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η ισπανική ομάδα είναι δεύτερη με 10 βαθμούς και την ακολουθούν οι Ιταλοί με οκτώ. Η Σαμπαντέλ φιλοξενεί την ΝΟΒΙ Μπέογκραντ και θέλει νίκη ακόμα και στα πέναλτι για να προκριθεί αφού σε αντίθετη περίπτωση η Μπρέσια που υποδέχεται την Στεάουα Βουκουρεστίου και λογικά θα πάρει εύκολη νίκη και μαζί την πρόκριση.

Η συνέχεια της διοργάνωσης

Η αυλαία στους ομίλους του Champions League θα πέσει στις 6 Δεκεμβρίου και οι ομάδες θα πέσουν ξανά στην πισίνα στις 8 Μαρτίου αφού μεσολαβεί η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες αφού έχουμε ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στην επόμενη φάση της διοργάνωσης δεν θα έχουμε το καθιερωμένο Final 8, αφού αυτό έχει αντικατασταθεί από το Final 4.

Έτσι, οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν θα χωριστούν σε δύο ομίλους από τους οποίους οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στο Final 4. Να επισημάνουμε ότι φέτος η ομάδα που θα φιλοξενήσει το Final Four δεν παίρνει απευθείας την πρόκριση και θα πρέπει να την κερδίσει μέσα στην πισίνα.

Το πρόγραμμα της φάσης των "8"

  • 1η αγωνιστική 8–9 Μαρτίου
  • 2η αγωνιστική 19–20 Μαρτίου
  • 3η αγωνιστική 2-3 Απριλίου
  • 4η αγωνιστική 23–24 Απριλίου
  • 5η αγωνιστική 3–4 Μαΐου
  • 6η αγωνιστική 14–15 Μαΐου

Final four

  • Ημιτελικοί 6 Ιουνίου
  • Τελικός 8 Ιουνίου


TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ