ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπούσλιε: “Ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος, ευχαριστώ για όλα”

EUROKINISSI

Ο Άντρο Μπούσλιε αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό έπειτα από επτά χρόνια ανατρέχοντας σε όσα πέρασε στον Πειραιά και δήλωσε πως οι “ερυθρόλευκοι” θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά του.

Έπειτα από επτά χρόνια στον Ολυμπιακό (2016-19, 2021-25), ο Άντρο Μπούσλιε αποτελεί παρελθόν από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο 39χρονος Κροάτης παραχώρησε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπου ανέτρεξε στα χρόνια που πέρασε με τα ερυθρόλευκα, τονίζοντας πως νιώθει βαθιά συνδεδεμένος με τον σύλλογο του Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άντρο Μπούσλιε:

Για το πώς ένιωσε όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναζε ρυθμικά το όνομά του: “Περήφανος, γεμάτος συγκίνηση. Εκείνη τη στιγμή, όλες οι όμορφες αναμνήσεις που δημιούργησα κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων μου στον Ολυμπιακό, περνούσαν από το μυαλό μου, η μία μετά την… άλλη. Σε στιγμές σαν κι αυτή, νιώθεις βαθιά συνδεδεμένος με τους φιλάθλους, με τον σύλλογο. Νιώθεις συνδεδεμένος με κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό παιχνίδι, από μια ομάδα”.

Για τους τίτλους που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό και ένα ακόμη νταμπλ: “Σίγουρα, όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Πρέπει να κερδίσεις τα πάντα! Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό, αλλά ποτέ δεν ήταν εύκολο. Κάθε σεζόν, ο ανταγωνισμός γινόταν ισχυρότερος. Για αυτό είμαι περήφανος, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου που αγωνίστηκαν μαζί μου για κάθε τρόπαιο. Πετύχαμε κάτι ξεχωριστό μαζί”.

Για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού και για το πώς θα χαρακτήριζε τον σύλλογο με μία λέξη: “Πρώτα από όλα, χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού! Φέτος, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επέτειος, είναι ένας εορτασμός κληρονομιάς, πάθους και αμέτρητων θρυλικών στιγμών. Με μία λέξη: Θρύλος”.

Για το τί σημαίνει για τον ίδιο ο Ολυμπιακός: “Μια μεγάλη οικογένεια. Μια οικογένεια που με καλωσόρισε, με στήριξε και πάντα είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.

Για την καλύτερή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό: “Χωρίς αμφιβολία, η κατάκτηση του Champions League κόντρα στην Προ Ρέκο στη Γένοβα, στο γήπεδό τους. Η ατμόσφαιρα, η πίεση, η εξέλιξη του αγώνα, η νίκη. Πραγματικά, αξέχαστο”.

Για το αν θυμάται την υποδοχή των φιλάθλων στην Ελλάδα, μετά την κατάκτηση του Champions League: “Φυσικά! Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την απίστευτη υποδοχή από τους οπαδούς μας στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης. Υπήρχαν τόσοι πολλοί που μας περίμεναν. Τραγουδήσαμε, πανηγυρίσαμε και η χαρά κράτησε ώρες. Όταν βλέπεις τι σημαίνει το αποτέλεσμά σου για τόσους πολλούς ανθρώπους, συνειδητοποιείς ότι αυτές είναι οι στιγμές που εύχεσαι να διαρκούσαν για πάντα”.

Για το τι δεν θα ξεχάσει ποτέ από την Ελλάδα: “Τους ανθρώπους. Τη ζεστασιά τους, την καλοσύνη τους, τη φιλοξενία τους. Με έκαναν να νιώθω ότι ανήκω κάπου από την πρώτη μέρα! Και ναι… Τι θα μου λείψει περισσότερο; Το Freddo Espresso”.

Για το ότι ο Ολυμπιακός μετράει, πλέον, 332 τίτλους σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πώς νιώθει που ήταν μέλος αυτού του συλλόγου: “Αυτοί οι αριθμοί… μιλούν από μόνοι τους! Ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος.

Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία. Το ότι ήμουν μέρος αυτού του ταξιδιού με γεμίζει με απερίγραπτη υπερηφάνεια. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να φορέσω αυτό το σκουφάκι, που αγωνίστηκα για αυτόν τον σύλλογο για επτά απίστευτα χρόνια”.

Για το ποιός ήταν ο αγαπημένος του συμπαίκτης στον Ολυμπιακό: “‘Επαιξα με τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα ήταν δίκαιο να αναφέρω μόνο έναν. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω, θα ήταν οι δύο που μου στάθηκαν και στις επτά σεζόν: ο Φουντούλης και ο Ντίνος (σ.σ. Γενηδουνιάς). Αληθινοί πολεμιστές και ακόμα καλύτεροι φίλοι”.

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στο μέλλον, από άλλο πόστο, στον Ολυμπιακό: “Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Η πόρτα του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ανοιχτή στην καρδιά μου! Αν έρθει η κατάλληλη στιγμή και δοθεί η ευκαιρία, θα ήμουν περήφανος να επιστρέψω σε οποιονδήποτε ρόλο”.

Για το γεγονός ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον αγάπησαν και το μήνυμά του προς αυτούς: “Σας ευχαριστώ για όλα από τα βάθη της καρδιάς μου. Πάντα ήσασταν δίπλα μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Με κάνατε να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ολυμπιακός για πάντα”.

Για το γεγονός ότι όνειρο όλων στον Ολυμπιακό είναι το νέο κολυμβητήριο και αν το όνειρο γίνει πραγματικότητα, αν θα ήθελε να έρθει στα εγκαίνια: “Φυσικά, θα ήταν τιμή μου. Μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αξίζει μια πισίνα αντάξια του ονόματός του και της ιστορίας του!

Αν μπορώ να είμαι εκεί για μια τέτοια στιγμή, θα είμαι εκεί. Με ένα χαμόγελο και βαθιά υπερηφάνεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ