ΠΟΛΟ

Αποσύρεται απ' τη δράση ο Χρήστος Αφρουδάκης

Αποσύρεται απ' τη δράση ο Χρήστος Αφρουδάκης
EUROKINISSI

Ο Χρήστος Αφρουδάκης έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής του ότι αποσύρεται από τη δράση μετά το Final 8 το Κυπέλλου πόλο Ανδρών.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης με ανακοίνωση που κοινοποίησε στα social media του ΝΟ Βουλαγιαγμένης γνωστοποίησε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από το Final 8 του Κυπέλλου πόλο Ανδρών. Ετοιμος να αναλάβει διοικητικό πόστο - ίσως και πρόεδρος - στον ΝΟΒ.

Ο Αφρουδάκης έχει σημειώσει μία λαμπρή καριέρα, ενώ εκτός από τη Βουλιαγμένη, έχει αγωνιστεί σε Ποζιλίπο, σε Εθνικό και Ολυμπιακό. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας και άλλα πέντε Κύπελλα.

Πριν λίγα χρόνια είχε ανακοινώσει και την απόσυρσή του απ' την Εθνκή Ελλάδας με την οποία είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2005 (Μόντρεαλ) και του 2015 (Καζάν), ενώ συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η δήλωση Χρήστου Αφρουδάκη:

"‘Έπειτα σχεδόν από 31 χρόνια ενασχόλησής μου με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και για μένα! Μετά από πολύ σκέψη και βαθύτατα συγκινημένος ανακοινώνω ότι με το πέρας του Final 8 για το κύπελλο Ελλάδος αποσύρομαι από την ενεργό δράση.

Αυτή δυστυχώς είναι η μοίρα κάθε αθλητή! Ο πρωταθλητισμός όσο σκληρό και εάν είναι, όσο σκληρό και εάν ακούγεται, έχει ημερομηνία λήξης!!! Μακάρι να μπορούσε το σώμα και το πνεύμα μας να άντεχε στον χρόνο όπως συμβαίνει στα περισσότερα «επαγγέλματα» για να μην είχαμε τόσο σύντομο τέλος.

Δεν θα κουράσω κάνοντας αναφορές και αναλύοντας την καριέρα μου σε επιτυχίες, αποτυχίες, δυσκολίες, θυσίες, οικογένεια, ομάδες, προπονητές κ.α. παρόλο που αντικειμενικά τα παραπάνω αποτελούν βασικό πυλώνα αλλά και «καύσιμο» για κάθε αθλητή, ώστε να μάθει να βάζει καθημερινά νέους στόχους και να μπορεί να τους πετυχαίνει αργά ή γρήγορα.

Θα ήθελα να εστιάσω αλλού! Σε αυτό που μένει όταν η αυλαία πέφτει και σβήσουν όλα τα φώτα. Δεν είναι άλλο από τις αξίες και τις αρχές όπως ήθος, ειλικρίνεια, σεβασμός, πειθαρχεία, δικαιοσύνη, ομαδικότητα, με τις οποίες πορεύτηκα και θα συνεχίσω να πορεύομαι και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Με αυτές τις αξίες και τις αρχές ελπίζω να αποτέλεσα και να συνεχίσω να αποτελώ ένα υγιές αθλητικό πρότυπο για τους συμπαίχτες μου και τα νέα παιδιά. Όχι μόνο για τις διακρίσεις και τις ικανότητές μου στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, αλλά κυρίως για την ανθρώπινη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, θα ήθελα κυριολεκτικά από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες και προπονητές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και τους συλλόγους που αγωνίστηκα. Προφανώς, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης κατέχει μια εξέχουσα θέση στην καρδιά μου.

Με σεβασμό,

Χρήστος Αφρουδάκης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ