ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 4-20: Ερυθρόλευκη υπεροχή στον τελικό του Stoiximan Κυπέλλου

Η απονομή του τροπαίου στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Stoiximan Κυπέλλου
Η απονομή του τροπαίου στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Stoiximan Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της ΑΕΚ 20-4 στο κολυμβητήριου του Λαιμού στη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το τρόπαιο του Stoiximan Κυπέλλου πόλο Ανδρών για 22η φορά στην ιστορία του.

Ένα άνετο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Stoiximan Κυπέλλου πόλο Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 20-4 της ΑΕΚ και στέφθηκαν κυπελλούχοι για 22η φορά στην ιστορία τους. Μάλιστα, πέτυχαν ρεκόρ διαφοράς τερμάτων σε τελικό.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις προθέσεις του να κλείσει τον τελικό νωρίς νωρίς απ' τα πρώτα λεπτά. Στην πρώτη επίθεση ο Σκουμπάκης έκανε το 0-1, για να πάρει την σκυτάλη ο Ίρβινγκ. Ακολούθησαν οι Χρυσοσπάθης, Γενηδουνιάς, Καπότσης και Αργυρόπουλος εκτινάσσοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-7.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε περισσότερη αξιόμαχη με τον Ολυμπιακό βέβαια να προχωράει σε αρκετές αλλαγές. Ο Γενηδουνιάς στον παίκτη παραπάνω έκανε το 0-8, για μειώσει ο Κουτσιαλής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Σκουμπάκης σκόραρε ακόμη ένα γκολ για τους ερυθρόλευκους, με την Ένωση στη συνέχεια να παίζει καλύτερες άμυνες.

Το χαμηλό τέμπο παρέμεινε και στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ΑΕΚ μείωσε σε 2-9 με τον Κουρλιάφτη, για να απαντήσει ο Γενηδουνιάς με πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να σκοράρουν με δυνατό σουτ του Χρυσοσπάθη, ενώ ο Σκουμπάκης έγραψε το 12ο γκολ. Ο Κουρλιάφτης πέτυχε το τρίτο τέρμα της Ένωσης, ενώ το οκτάλεπτο έκλεισε στο 3-13 χάρη σε γκολ του Αργυρόπουλου.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ του Γενηδουνιά, ο οποίος μέχρι το τέλος κατάφερε να πετύχει επτά γκολ συνολικά και έτσι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου. Έως και το φινάλε το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 4-20.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-7, 1-2, 2-4, 1-7

ΑΕΚ: Φλέγκας, Καζάζης , Σταμέλος, Κουτσιαλής 1 , Βούκσεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος , Βέκκος, Μαυρωτάς , Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Γραμματικός, Σκουμπάκης 5 , Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος 4, Πρέκας , Δερβίσης, Κάκαρης , Μουρίκης, Καπότσης 1 , Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ