Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 πόλο γυναικών: Η Ελληνιάδη πρώτη σκόρερ στην κανονική περίοδο

Α1 πόλο γυναικών: Η Ελληνιάδη πρώτη σκόρερ στην κανονική περίοδο
EUROKINISSI

Η κανονική περίοδος στην Α1 πόλο των γυναικών ολοκληρώθηκε με την Έλενα Ελληνιάδη της Βουλιαγμένης να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α1 πόλο των γυναικών και ξεκαθάρισαν οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο και εκείνες που θα προσπαθήσουν να μείνουν στην κατηγορία.

Η Έλενα Ελληνιάδη ήταν εκείνη που κέρδισε τη μάχη της πρώτης σκόρερ στην κανονική περίοδο. Η αθλήτρια της Βουλιαγμένης πέτυχε 72 τέρματα με την Ειρήνη Νίνου (Γλυφάδα) να είναι στη δεύτερη θέση με 61.

Στην τρίτη θέση έχουμε την τεράστια Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία στην επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία επιβεβαίωσε τη σπουδαία κλάση της.

Στα αξιοσημείωτα ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχει μόλις μία ξένη, η Μπερναντέτ Ντόιλ του Ρεθύμνου, κάτι που αναδεικνύει το επίπεδο των Ελληνίδων αθλητριών.

Οι πέντε πρώτες σκόρερ

  1. Έλενα Ελληνιάδη (ΝΟ Βουλιαγμένης) 72
  2. Ειρήνη Νίνου (ΑΝΟ Γλυφάδας) 61
  3. Αλεξάνδρα Ασημάκη (Άλιμος ΝΑΣ) 54
  4. Χριστίνα Κώτσια (Πανιώνιος) 53
  5. Τίνα Κοντογιάννη ΑΝΟ Γλυφάδας 52

Η συνέχεια του πρωταθλήματος, τα play offs και τα play out

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για περίπου τρεις εβδομάδες λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στα προκριματικά του World Cup.

Έπειτα, οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας συνεχίζουν στα play offs. Στην πρώτη φάση δε συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες που είναι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.

Η Α’ Φάση (25, 27 και 29 Απριλίου):

  • Εθνικός Nobel Hellas – Πανιώνιος
  • ΑΝΟ Γλυφάδας irepair – Άλιμος ΝΑΣ BETSSON.

Οι ομάδες που θα πετύχουν 2 Νίκες, προκρίνονται στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος (θέσεις 1-4), ενώ οι ηττημένες θα παίξουν για την 5η θέση.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-12, θα παίξουν (25, 27 και 29 Απριλίου) στα play out:

  • ΑΕΚ – ΝΟ Ρεθύμνου
  • ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Λάρισας.

Οι ομάδες που θα πετύχουν 2 Νίκες, παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι ηττημένες υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ