Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Τεράστιο διπλό της Βουλιαγμένης, επικράτησε 17-8 του Πανιωνιου

Α1 πόλο ανδρών: Τεράστιο διπλό της Βουλιαγμένης, επικράτησε 17-8 του Πανιωνιου
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής στον Β' όμιλο αφού επικράτησε 17-8 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη. Πέρασε από την Πάτρα το Περιστέρι, ισοπαλία στο Εθνικός - Παλαιό Φάληρο.

Ένα τεράστιο “διπλό” και μάλιστα με εμφατικό τρόπο πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του Πανιωνίου, στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Οι “σύγχρονοι μπέμπηδες” του ΝΟΒ “άλωσαν” τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 17-8, πήραν την άτυπη ρεβάνς για την ήττα στην έδρα τους στον πρώτο γύρο και ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τους κυανέρυθρους, σε μια βραδιά που δεν είχαν στον πάγκο τον προπονητή τους Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς (είναι στη Σερβία λόγω προσωπικού προβλήματος), ούτε τον αρχηγό τους Μάριο Καπότση στο νερό, λόγω τραυματισμού.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΝΟΒ να είναι καλύτερος, αλλά μια καθοριστική φάση στο 1:34 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου (κι ενώ η Βουλιαγμένη προηγείτο ήδη με 8-4), έδωσε τεράστιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και ήταν το ξεκίνημα της ευρείας επικράτησής τους. Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Μοσκόφ του Πανιωνίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση “για βίαιο παιχνίδι, διότι κλώτσησε το Νο 8 μπλε του ΝΟΒ (Ντίλαν Γούντχεντ) στο σώμα”, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και μετά από συνδρομή του VAR. Έτσι ο ΝΟΒ εκτέλεσε πέναλτι (εύστοχα, για το 4-9) και έπαιξε για 4 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω. Το προβάδισμα μεγάλωσε και αυξήθηκε, ακόμα κι όταν οι ομάδες ήλθαν στα ίσα αριθμητικά.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ο Νεμάνια Ούμποβιτς με 5 γκολ.

Τη νικηφόρο πορεία του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 πόλο Ανδρών συνέχισε ο ΓΣ Περιστερίου, καθώς επιβλήθηκε με 16-10 επί του ΝΟ Πατρών στην αχαϊκή πρωτεύουσα για την 9η αγωνιστική του Α' Ομόλου της Α1 πόλο Ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Λούδη έφτασε τους 19 βαθμούς, ενώ οι Πατρινοί έμειναν στους 6.

Ο ΓΣΠ επέβαλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και ουσιαστικά έβαλε γερές βάσεις για την τελική επικράτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Κώστα Λούδη ήταν και πάλι ο Άγγελος Φώσκολος που σημείωσε πέντε γκολ.

Με μια εκπληκτική ολική επαναφορά στο τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα, ο Εθνικός κατάφερε να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας, 7-7 με το Παλαιό Φάληρο, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, για την 9η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Οι Φαληριώτες είχαν φτάσει να προηγούνται και με 6-2, στο τέλος της τρίτης περιόδου, με όπλο την άμυνα και επιθετικές λύσεις σα κρίσιμα σημείο. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν, ο Εθνικός βρήκε τρόπο να κερδίσει τον εντυπωσιακό για ένα ακόμα παιχνίδι Φλέγκα, μείωνε το σκορ και ισοφάρισε αρχικά σε 6-6. Το Φάληρο έκανε το 6-7 με τον Πάβιτσιτς, στο 2.25, αλλά στα 6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, με τον Μεσκί, ο Εθνικός έφερε το ματς στην ισοπαλία.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-17

Οκτάκεπτα: 3-4, 2-6, 3-3, 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Ουκρόπινα 1, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Γιώργος Χατζηδάκης): Τζωρτζάτος, Αρ. Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας, Ούμποβιτς 5, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ 2, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής 1, Μπέλεσης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10-16

Οκτάλεπτα: 0-4, 4-5, 2-5, 4-2.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος, Λαμπάτος 1, Παπαχριστόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Πασσάς, Ανδρικόπουλος 1, Γεωργαράς 1, Βικάτος 3, Πολάτος, Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ. 1, Παπαδημητρίου 1, Μπιτσάκος Κων., Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης 1, Άντζιτς 2, Φώσκολος 5, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Μπιτσάκος Ανδρ. 2, Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Αλευρίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 1-2, 5-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Γερακούδης, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 2, Καραβιώτης, Παπάκος, Λαδάς Π., Μεσκί 1, Λαδάς Σ. 1, Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Γιαννέλης, Γαλάνης, Ογκουζτσάν 2, Παπαδημητρίου, Δήμου, Καρακάσης 1, Πάβισιτς 1, Φλώρος, Δημακόπουλος, Κάλης 1, Κυπραίος, Κοντονής 2, Φλέγκας, Μάμμος, Λεμπέσης.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Πανιώνιος - Βουλιαγμένη 8-17
  • ΑΕΚ - Υδραϊκός 8-9
  • Εθνικός - Παλαιό Φάληρο 7-7
  • ΠΑΟΚ - ΟΦΘ 13-5

Βαθμολογία

  1. Βουλιαγμένη 24
  2. Πανιώνιος 24
  3. ΠΑΟΚ DOMUS Ergo 18
  4. Παλαιό Φάληρο 12
  5. Εθνικός 11
  6. Υδραϊκός 10
  7. ΑΕΚ 6
  8. Όμιλος Φίλων Θαλάσσης 0

Επόμενη αγωνιστική

  • Παλαιό Φάληρο - ΑΕΚ
  • ΟΦΘ - Εθνικός
  • Υδραϊκός - Πανιώνιος
  • ΝΟ Βουλιαγμένης - ΠΑΟΚ
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΕΚ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ