ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Παραμένει στην κορυφή η Βουλιαγμένη, διπλό για τα Χανιά

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Πανιώνιο
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Πανιώνιο EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη παρέμεινε μόνη στην κορυφή της Α1 πόλο ανδρών έπειτα από τη νίκη της κόντρα στο Παλαιό Φάληρο. Διπλό για τα Χανιά απέναντι στον Εθνικό στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική.

Επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στις νίκες, στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, ο ΝΟ Χανίων. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα πέτυχε την τέταρτη συνολικά νίκη του και πρώτη μέσα στο 2021, καθώς πήρε το διπλό στην έδρα του Εθνικού, στον Πειραιά, στον εξ' αναβολής αγώνα από την 10η αγωνιστική, το μεσημέρι της Πέμπτης (15/4).

Οι Χανιώτες του Μαχαίρα επικράτησαν με 10-8 και ανέβηκαν στη 10η θέση με 13 βαθμούς (έχει και μια ισοπαλία) στο πρωτάθλημα, ενώ ο Εθνικός παρέμεινε ουραγός με 3. Με καλή άμυνα και επιθετικές λύσει σε κρίσιμα σημεία, ο ΝΟ Χανίων πήρε μια διαφορά δύο γκολ από το πρώτο οκτάλεπτο και τη διατήρησε μέχρι το φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ο Μπογκντάνοβιτς με 4 γκολ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 8-10

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-3, 3-2, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς Θ., Μανδαλιός, Καραβιώτης, Τεσάνοβιτς, Βαλιανάτος 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης, Χονδροκούκης 3, Πανταζόπουλος, Κόχειλας Ν. 2, Ρομπόπουλος 1, Κατσαγούνος 1, Δροσόπουλος, Μπελέσης, Καραμπάτης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Νικολαΐδης, Πολύζος, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης 1, Γουίλιαμς 1, Χαριτάκης, Μπογκντάνοβιτς 4, Αποστολάκης, Σπάχιτς, Μαζοκοκοπάκης 2, Κουτρουλάκης, Κανδανολέων, Παπαμανωλιουδάκης.

ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΗ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, συνεπής στις καλές εμφανίσεις του, πάει για το απόλυτο των νικών στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Παλαιού Φαλήρου με επικράτηση 18-11, έφθασε τους 33 βαθμούς στην Α1 ανδρών, με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ απολαμβάνει και πάλι τη μοναξιά της κορυφής.

Αντίθετα, η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη παρέμεινε στους 16 βαθμούς και δεν μπορεί να ελπίζει πλέον για τα πλέι οφ, καθώς την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Το ΑΟΠΦ - ΝΟΒ ήταν ένα παιχνίδι με ανοιχτές άμυνες και πολλά γκολ, όπως φανερώνει το τελικό σκορ, σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες του ΝΟΒ που κρατούνται σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-18

Οκτάλεπτα: 1-6, 4-4, 2-4, 4-4.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χατζόπουλος, Χούπερ 6, Καραβασίλης, Παπαδημητρίου, Ραμίρεζ 3, Δίπλαρος, Τσολακούδης 2, Αθυμαρίτης, Χαλυβόπουλος Ιπ., Λιαπάκης, Γκαράνης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Γούβης 2, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Κουρούβανης Ν. 2, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης 1.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ PLAYOFFS Ο ΠΑΟΚ

Συναρπαστικός αγώνας με όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, κάτι που αναμενόταν, αφού θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την 6η θέση και την είσοδο στα playoffs.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με ένα γκολ του Νίκολα Ράντονιτς σε παίκτη παραπάνω, στο 1.36 πριν από το τέλος, κατάφερε να κερδίσει με 8-7 και να πάρει προβάδισμα για τη συμμετοχή στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε τους 17 βαθμούς και είναι 6ος, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στους 15. Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία (13η) αγωνιστική της κανονικής περιόδου όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΑΝΟΓ, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Υδραϊκό.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 2-1, 2-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ραντόγεβιτς 1, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης, Κεχαλάρης, Γιαννόπουλος 1, Σγουρίδης 2, Παπάκος 3, Προσινικλής Π., Ράντονιτς 1, Νάνος, Μανθογιάννης, Κουτσαντάς, Νικολαΐδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς, Σπούνερ, Μπραΐμης 2, Γαβαλάς, Καλαϊτζής 1, Ζουρίδης, Αλεξίου, Δήμου 2, Μπάρακατ 1, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κούκουνας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΕΚ

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία ΑΕΚ, που πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα και δεύτερη σερί φτάνοντας στους 14 βαθμούς (καθώς έχει και δύο ισοπαλίες) και ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Η Ένωση του Κωνσταντίνου Δάνδολου, μετά τη σπουδαία επικράτηση το περασμένο Σάββατο επί του ΓΣ Περιστερίου, πέρασε νικηφόρα και από τον Βόλο, όπου επικράτησε, έστω και δύσκολα, του τοπικού ΟΥΚ με 7-6 για την 12η αγωνιστική (προτελευταία της κανονικής περιόδου) της Α1 Ανδρών.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 3-0, ο ΟΥΚ ισοφάρισε 3-3, αλλά η φιλοξενούμενη κράταγε στη συνέχεια ένα προβάδισμα ενός γκολ. Ο Βέκκος πέτυχε το 7-5 για την Ένωση, στο 1.06 πριν από τη λήξη στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Γκανάτσιος μείωσε στο τελικό 7-6, στα 2 δευτερόλεπτα πριν από την κόρνα.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΚ 6-7

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-1, 3-3.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Μπλάνας): Γρηγοριάδης, Δανιήλ, Γκανάτσιος 3, Δ. Στεργίου, Παπαβασιλείου, Χρ. Μαρινάγης 1, Αλευρόπουλος, Βλιώρας, Γ. Στεργίου 1, Νικολέρης, Νικηφορίδης, Κουφιδάκης, Νάσιος, Πετρόπουλος, Μπομπός 1.

ΑΕΚ (Κ. Δάνδολος): Φλέγκας, Σταμέλος, Κουτσιαλής, Βούκσεβιτς 2, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής, Βλατάκης, Στελλάτος, Βέκκος 1, Μαυρωτάς 1, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σε ένα εντυπωσιακό τρίτο οκτάλεπτο, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε διαφορά ασφαλείας και τελικά έφτασε σε μια μεγάλη νίκη -και μάλιστα εκτός έδρας-, με 12-5 επί του ΓΣ Περιστερίου, στο κολυμβητήριο της Χωράφας, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών (ανάμεσα στον τρίτο και τον τέταρτο της βαθμολογίας) και ζεσταίνει τις μηχανές του εν όψει των playoffs.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία του Νίκου Δεληγιάννη συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία και έφτασε τους 30 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου και θα είναι σίγουρα τρίτη, ενώ δείχνει πως έχει ιδιαίτερες αξιώσεις εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση.

Ο ΓΣ Περιστερίου έχει 22 β. και είναι 4ος. Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Στη συνέχεια ο Απόλλων βελτίωσε την άμυνα, είχε τον τερματοφύλακά του Κώστα Γαλανίδη σε καλή μέρα (κεντρική photo), έχτισε μια διαφορά και την άυξησε μέχρι το φινάλε.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 5-12

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 0-4, 1-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς Π., Φάρμερ, Τζαβάρας, Κουκουμάκης, Αγκόρτσας 1, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης 1, Τσαγκάρης, Αΐβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης, Μοσκόφ 2, Βιτέλλας, Μπόουεν 1, Γούνας 3, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Φέγγος, Τροβάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΝΟ Βουλιαγμένης 33

2. Ολυμπιακός 30

3. Απόλλων Σμύρνης 30

4. ΓΣ Περιστερίου 22

5. Υδραϊκός 22

6. ΠΑΟΚ 17

7. Παλαιό Φάληρο 16

8. Πανιώνιος 15

9. ΑΕΚ 14

10. ΝΟ Χίου 12

11. ΑΝΟ Γλυφάδας 12

12. ΝΟ Χανιών 10

13. ΟΥΚ Βόλου 3

14. Εθνικός 3

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ