Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Νίκες για Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Υδραϊκό και Χίο στο φινάλε της πρώτης φάσης

Α1 πόλο ανδρών: Νίκες για Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Υδραϊκό και Χίο στο φινάλε της πρώτης φάσης
INTIME SPORTS

Ο Υδραϊκός επικράτησε 12-11 του Παναθηναϊκού στο ματς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική της Α φάσης του Α ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άμεσα την ευρωπαϊκή ήττα του από τη Μπαρτσελονέτα (την περασμένη Τρίτη) και στην επιστροφή του στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν πάλι επιβλητικός. Νίκησε με 16-4 τον συμπολίτη του Εθνικό, ως τυπικά γηπεδούχος στην κοινή τους έδρα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, για τη 14η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών και ολοκλήρωσε την Α' φάση με το απόλυτο των νικών και τη μοναξιά της κορυφής (42 β.).

Με βασικό όπλο την άμυνά τους και με πλουραλισμό στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν από την αρχή μεγάλη διαφορά που την αύξαναν μέχρι το φινάλε. Ο Εθνικός είναι στην 4η θέση με 18 β.

Ο Πανιώνιος ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο από τον ΓΣ Περιστερίου και επέστρεψε στις νίκες, καθώς επιβλήθηκε με 12-6, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, επί της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς.

Η Ένωση, παρά την ήττα της, παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, καθώς ευνοείται στην τελική ισοβαθμία με τον Υδραϊκό (που νίκησε τον Παναθηναϊκό).

Χωρίς τον Σπούνερ, αλλά με τους υπόλοιπους παίκτες κανονικά στη διάθεση του Δήμου, ο Πανιώνιος "καθάρισε" σε ρυθμούς ρελαντί τη νίκη και αύξησε τη διαφορά στο φινάλε. Κορυφαίοι σκόρερ του οι Κοπελιάδης (5 γκολ) και Γούνας (4).

Με μια σπουδαία νίκη που επιβεβαιώνει την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, έκλεισε ο Υδραϊκός την Α' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Για την 14η και τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης, η ομάδα του Νίκου Καραμάνη επικράτησε 12-11 του Παναθηναϊκού, στην τυπική του έδρα το κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Νίκου Καραμάνη έφθασε τους 15 βαθμούς (6η θέση, ισόβαθμος με την 5η ΑΕΚ) στον Α’ Όμιλο και με τόσους θα μπει στη Β’ φάση, ενώ ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Μάζη παρέμεινε στους 25, έχοντας εξασφαλισμένη δώ και καιρό την τετράδα του ομίλου, καθώς και την 3η θέση.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό από το ξεκίνημα, προηγήθηκαν και με 4 γκολ διαφορά, 84 και 9-5 και οι φιλοξενούμενοι πράσινοι μείωσαν στο ένα και στο τελικό 12-11.

Συνέχισε και στο Χαλάνδρι τις καλές του εμφανίσεις του και την ανοδική του πορεία ο ΝΟ Χίου που πέρασε με εμφατική επικράτηση από την έδρα του Νηρέα Χαλανδρίου, τον οποίο νίκησε με το εντυπωσιακό 18-4 για την 14η και τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης του Α' Ομίλου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 16-4

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 5-0, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ., Γραμματικός 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Μπούσλιε, Κολόμβος 3, Φιλίποβιτς 2, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Θοεδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 12-6

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 3-3, 5-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 5, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης, Μπιτάτζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 1, Γούνας 4, Κατραούρας, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Λοράντος, Γεωργακόπουλος.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος, Βούκσεβιτς 2, Γαλάνης, Γκάτσος 1, Μαρινάγης, Παπάκος, Στελλάτος 1, Αράι 2, Νατσούλης, Χαϊδόπουλος, Ζαχόπουλος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 2-4, 2-2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Μάμαλης, Μπεκές, Τακάτα 2, Παπαβασιλείου, Γκαράνης, Σουζούκ 2, Μπλάνης 1, Ρομπόπουλος 3, Δημακόπουλος, Λιαπάκης 4, Ζώρζος, Μπερτόλης, Μητράκης, Δαλαμπέκης, Μουρατίδης Ευ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ραστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων 1, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος 1, Τόττης 1, Άντζιτς 2, Χωματάς, Χατζηγούλας 2, Δερμιτζάκης 3, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΝΟ ΧΙΟΥ 4-18

Οκτάλεπτα: 1-5, 2-5, 1-2, 0-6.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 2, Παπαδημητρίου, Χριστοφορίδης, Κουρμελές Γ., Μαυρωτάς Λ., Κουρμελές Β., Πανταζόπουλος 1, Στυλιανάκης, Τσιρώνης, Νεγκίζ, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός 1, Μπερτόλης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Καρακούρος, Μιμίδης 2, Παππάς 2, Γιαϊτσίνοβιτς 4, Χαλατζιάν, Καρακάσης 1, Κανδιόγλου, Τζώρτζης, Παζαΐτης 1, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος 2, Γαβαλάς Ι., Καραβάς, Αμπάζης 4.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Πανιώνιος - ΑΕΚ 12-6
  • Υδραϊκός - Παναθηναϊκός 12-11
  • Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Χίου 4-18
  • Ολυμπιακός - Εθνικός 16-4

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 42
  2. Πανιώνιος 36
  3. Παναθηναϊκός 25
  4. Εθνικός 18
  5. ΑΕΚ 15
  6. Υδραϊκός 15
  7. ΝΟ Χίου 13
  8. Νηρέας Χαλανδρίου 2

Σημείωση: Ο ΝΟ ΧΙΟΥ έχει κερδίσει άνευ αγώνα (5-0) τον ΝΗΡΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επόμενη αγωνιστική

  • Πανιώνιος - ΑΕΚ
  • Υδραϊκός - Παναθηναϊκός
  • Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Χίου
  • Ολυμπιακός - Εθνικός


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ