Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Μεγάλο διπλό για τον Πανιώνιο, εύκολα η Βουλιαγμένη, πρώτος βαθμός για τον ΟΦΘ στον Β' όμιλο

Α1 πόλο ανδρών: Μεγάλο διπλό για τον Πανιώνιο, εύκολα η Βουλιαγμένη, πρώτος βαθμός για τον ΟΦΘ στον Β' όμιλο
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος με γκολ του Ουκρόπινα 9'' πριν το τέλος επικράτησε 10-9 του ΠΑΟΚ, η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 12-8 του Εθνικού, ενώ η Όμιλος Φίλων Θαλάσσης πήρε τον πρώτο του βαθμό στον Β όμιλο της Α1 πόλο ανδρών κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης τα βρήκε λίγο σκούρα στο πρώτο οκτάλεπτο κόντρα στον Εθνικό, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και παίρνοντας το πάνω χέρι, επιβλήθηκε με 12-8 του αντιπάλου του μέσα στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, για την 11η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Έτσι, η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιατσίνοβιτς (που επανήλθε στον πάγκο των “σύγχρονων μπέμπηδων” μετά την επιστροφή από την πατρίδα του, όπου είχε μεταβεί για προσωπικό του θέμα) παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Ομίλου με 30 β. Ο Εθνικός έμεινε 5ος με 14 β.

Συναρπαστικό ματς με συγκλονιστικό φινάλε έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου ο Πανιώνιος πήρε τελικά την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στο φινάλε, με ανατροπή 10-9, επί του ΠΑΟΚ Domus Ergo, για την 11η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών και διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας του Β' Ομίλου, με 27 βαθμούς (και έναν αγώνα λιγότερο).

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο «Ιστορικός» προηγήθηκε με 2-3, ωστόσο ο μαχητικός Δικέφαλος του Βορρά ισορρόπησε το παιχνίδι, με το δεύτερο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 5-5. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με σκληρές μάχες, ειδικότερα στα 2μ. και τον Πανιώνιο να ανακτά ισχνό προβάδισμα στο τέλος του οκταλέπτου με 7-8 και μάλιστα με ανατροπή στα τελευταία τρία λεπτά.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ σε όλη τη διάρκεια και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 9-8 στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου. Ο Πανιώνιος, όμως, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και να πάρει μια νίκη-θρίλερ, με τον κορυφαίο παίκτη του στον συγκεκριμένο αγώνα Άλεκσα Ουκρόπινα να σημειώνει το νικητήριο γκολ, 9 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Επιστροφή στις νίκες για τον Υδραϊκό ο οποίος επικράτησε 14-9 του Παλαιού Φαλήρου. Οι ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στα δυο τελευταία οκτάλεπτα, ο Υδραϊκός κατάφερε με καλή άμυνα και τους Λιαπάκη, Χατζηκυριακάκη, Γκαράνη κορυφαίους επιθετικά, να κάνει τη διαφορά και να φτάσει στη νίκη.

Έτσι, οι Υδραίοι, που έφτασαν τους 13 βαθμούς, ανεβαίνουν συνεχώς στη βαθμολογία και ευελπιστούν ακόμα και για είσοδο στην πρώτη τετράδα του Β' Ομίλου που θα τους δώσει εισιτήριο για τον όμιλο των ισχυρών της Β' φάσης του πρωταθλήματος.

Τον πρώτο του βαθμό στο 38ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών κατέκτησε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Οι Θεσσαλονικείς απέσπασαν ισοπαλία 8-8 από την ΑΕΚ και μάλιστα εκτός έδρας, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, για την 11η αγωνιστική του Β' Ομίλου.

Στο ματς έγινε ανατροπή στην ανατροπή. Ο ΟΦΘ πήρε προβάδισμα στο τέλος του πρώτου και τις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή χωρίς αντικατάσταση, με κόκκινη κάρτα του Γιάννη Μαρινάγη της ΑΕΚ. “Στο 1.12 πριν από τη λήξη της 1ης περιόδου για βίαιη πράξη (γρονθοκόπησε αντίπαλο στο πρόσωπο)”, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ευστοχήσουν στο πέναλτι που κέρδισαν (ισοφαρίζοντας σε 1-1) και να παίξουν για 4 λεπτά με παίκτη παραπάνω, φτάνοντας να προηγηθούν με 3-1.

Στο ημίχρονο ο ΟΦΘ ήταν μπροστά 4-3, στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου 5-4 και στις αρχές του τέταρτου 6-5, όμως η ΑΕΚ στη συνέχεια ανέτρεψε τα δεδομένα και πέρασε με 7-6 και 8-7. Ο Γιώργος Στεργίου, όμως, έγραψε το τελικό 8-8, στο 1.04 πριν από το φινάλε.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-12

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-4, 2-3, 1-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος 2, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Γερακούδης 1, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 2, Καραβιώτης, Παπάκος Κ. 1, Λαδάς Π., Μεσκί 1, Λαδάς Σ., Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 4, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 4, Αλμύρας, Σαπουνάκης, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Σπηλιώπουλος, Δρίτσας.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-10

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 2-3, 2-2.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 3, Ξυλάς 2, Ντέλιτς 2, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος Ι. 1, Γραμματικός 1, Καλαϊτζής 1, Τσιάβος, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Ουκρόπινα 4, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 9-14

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 1-3, 2-5.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαβακάρης): Κουμής, Γαλάνης 1, Ογκουζτσάν 1, Παπαδημητρίου 1, Δήμου Π., Καρακάσης 1, Πάβισιτς 3, Φλώρος, Δημακόπουλος, Καλής, Βάσσος, Κοντονής, Φλέγκας, Μάμμος, Λεμπέσης 2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος, Τακάτα, Γκαράνης 3, Χατζηκυριακάκης 3, Σουζούκι 1, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 1, Χατζηστεφάνου 1, Λιαπάκης 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

ΑΕΚ - ΟΦΘ 8-8

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 1-1, 4-3.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Ασβέστης, Βέκκος 1, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης 1, Μαυρωτάς Άρ., Παππάς Αλ. 1, Σιαμάς Π., Ζαχόπουλος, Τουρκομένης, Στελλάτος, Αράγια 1, Βούκσεβιτς 2, Παρτσόγλου, Σιαμάς Χρ. 1, Μαρινάγης.

ΟΦΘ (Λάμπρος Βογιατζόγλου): Τσακίρης, Καρατζοβάλης, Βακαρέλης, Στεργίου Γ. 1, Γιώρτσιος 1, Νάνος 2, Ιωσήφ, Φουρναράκης, Παυλίδης Χρ. 3, Κεϊχανί, Βάσιτς 1, Πρωϊμάκης, Βαλτσιώτης, Δημητριάδης, Κορίτσας.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

  • ΑΕΚ - ΟΦΘ 8-8
  • Εθνικός - Βουλιαγμένη 8-12
  • ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - Πανιώνιος 9-10
  • Παλαιό Φάληρο - Υδραϊκός 9-14

Βαθμολογία

ΝΟ Βουλιαγμένης 30

Πανιώνιος 27

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 18

Παλαιό Φάληρο 15

Εθνικός 14

Υδραϊκός 13

ΑΕΚ 7

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης 1

Επόμενη αγωνιστική 25/11

  • Πανιώνιος - Εθνικός
  • Υδραϊκός - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO
  • ΝΟ Βουλιαγμένης - ΑΕΚ
  • ΟΦΘ - Παλαιό - Φάληρο


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΕΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ