Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολα ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο, break από τον Απόλλωνα κόντρα στη Βουλιαγμένη

1  2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
1 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 16-7 του Πανιώνιου, ενώ ο Απόλλων επιβλήθηκε 9-8 στην έδρα της Βουλιαγμένης για τα playoffs της Α1 πόλο ανδρών. Προβάδισμα για ΠΑΟΚ και Περιστέρι στη μάχη της πέμπτης θέσης.

Φορτσάτος μπήκε και στη σειρά των ημιτελικών των playoffs του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός και πήρε άνετα την πρώτη νίκη στον Πειραιά, με 16-7 επί του Πανιωνίου, παρά την απουσία του Χριστόδουλου Κολόμβου και του Φίλιπ Φιλίποβιτς. Ο δεύτερος αγώνας είναι την μεθεπόμενη Τρίτη (2/5) στη Νέα Σμύρνη και η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα που της εξασφάλισε από νωρίς ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα, η ομάδα του Ίγκορ Μιλάνοβιτς έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο στην άμυνα (ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τάκης Δήμου με 4 γκολ), περιορίζοντας τις επιθετικές επιλογές του Πανιώνιου και φτάνοντας στο 5-1 του 1ου οκταλέπτου και αντίστοιχα το 9-2 του ημιχρόνου. Σε εντατικούς ρυθμούς κινήθηκαν οι ερυθρόλευκοι και στο τρίτο οκτάλεπτο, διεύρυναν σε 13-4, και χαλάρωσαν στο τελευταίο (επιμέρους 3-3) για να διαμορφωθεί το τελικό 16-7.

Την Τετάρτη (26/4), οι πρωταθλητές φιλοξενούν την Γιαντράν Σπλιτ, για τη 12η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Μεγάλο break για τον Απόλλωνα

Με φόρα από τη νίκη του στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό, ο Απόλλων Σμύρνης πήγε με τεράστια ψυχολογία στην έδρα του ΝΟ Βουλιαγμένης στον Λαιμό και έκανε το "μπρέικ" στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 πόλο Ανδρών. Η "αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία" επιβλήθηκε με 9-8 έχει πλέον, εκείνη το πλεονέκτημα, καθώς προηγείται με 1-0 νίκες και αν το εκμεταλλευτεί στον δεύτερο αγώνα που γίνεται την μεθεπόμενη Τρίτη (2/5) στη δική της έδρα, στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, τότε θα πετύχει μια ακόμα ιστορική για τον σύλλογο διάκριση, δηλαδή την πρόκριση για πρώτη φορά στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.

Μεγάλο παιχνίδι, δυνατές άμυνες και δύο ομάδες αποφασισμένες για τη νίκη είχαμε στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ο Απόλλων φάνηκε πιο δυνατός στις λεπτομέρειες και πήρε ένα προβάδισμα και με 2 γκολ. Στα τελευταία λεπτά, ο Αλμύρας μείωσε σε 7-8 στο 2:05, ενώ με τρομερό σουτ από την περιφέρεια ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε σε 8-8. Όμως, στα 52 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Χονδροκούκης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9 μέσα σε απίστευτη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι Απολλωνιστές που βρέθηκαν στις εξέδρες. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΝΟΒ έχασε ευκαιρία με παίκτη παραπάνω.

Προβάδισμα για ΠΑΟΚ και Περιστέρι

O ΠΑΟΚ Domus Ergo κατάφερε με ανατροπή στο δεύτερο μισό του αγώνα να πάρει την υπερπολύτιμη νίκη, με 10-9 επί του Εθνικού Πειραιά, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των πλέι οφ για τις θέσεις 5η-8η του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης.

Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί την έδρα της και να έχει πλεονέκτημα για Ευρώπη. Ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας είναι την Τετάρτη (26/4) στον Πειραιά και η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες.

Το συγκρότημα του Φάνη Κουντουδιού ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο μισό, αφού δημιούργησε βραχύ προβάδισμα με το 6-4, όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε υπομονή σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας στη μεγάλη ανατροπή στο τρίτο οκτάλεπτο του αγώνα, προηγήθηκε και με 9-6 στις αρχές του τέταρτου και είχε τον έλεγχο μέχρι το τελικό 10-9.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο ζευγάρι διεκδίκησης της 5ης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου έκανε ο ΓΣ Περιστερίου, καθώς επιβλήθηκε με 11-7 επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ για τις θέσεις 5η-8η.

Μετά από ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι για περίπου δύο οκτάλεπτα, όπου πρωταγωνίστριες ήταν οι άμυνες, καθώς και οι δύο τερματοφύλακες των ομάδων, Ντρου Χόλαντ και Ντιμίτρι Ριστίσεβιτς, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι, να κυριαρχήσουν σε όλους τους τομείς και να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (26/4) στις 17:00 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16-7

Οκτάλεπτα: 5-1, 4-1, 4-2, 3-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 4, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός 1, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 2, Λιαντζίρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης, Μπιτάντζε 1, Καλαϊτζής 1, Γεωργακόπουλος, Παπάκος, Γούνας 2, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-3, 3-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ Ντ., Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 2, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-0, 2-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν. 1, Καλαργυρός 1, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς 3, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 2, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 1, Καραντζάς, Αλειφτήρας, Σάλεχ, Λασκαρίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς 2, Μπέτο, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης 1, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 1, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11-7

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 1-1, 5-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 1, Τοράκης 1, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 2, Χρυσοσπάθης, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ 4, Μπιτσάκος Ανδρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Θανάσης Ηρειώτης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης, Χατζηγούλας 3, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ