Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Απόλυτος ο Ολυμπιακός στον Α' όμιλο, ανέβηκε τρίτος ο Παναθηναϊκός

1  2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
1 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 21-4 του ΑΝΟ Γλυφάδας και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Α1 πόλο ανδρών δίχως βαθμολογική απώλεια. Τρίτος ο Παναθηναϊκός μετά από διπλό στην Πάτρα, ισόπαλη η ματσάρα ανάμεσα στον Απόλλωνα και το Περιστέρι.

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τους αγώνες του στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι του Κόλιανιν έφθασαν στο 14×14, επικρατώντας 21-4 του ΑΝΟ Γλυφάδας, στον Πειραιά, το μεσημέρι του Σαββάτου (2/12), για τη 14η αγωνιστική του Α' Ομίλου και πήραν, φυσικά την πρωτιά στη βαθμολογία. Έτσι θα μπουν επικεφαλής στον Όμιλο των ισχυρών (G1) της Β' φάσης.

Ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του, πλέον, στον εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Προ Ρέκο του Κώστα Κάκαρη (Τετάρτη 6/12), με στόχο μια νίκη, που θα του δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση για τη συνέχεια του LEN Champions League, στην οποία οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη προκριθεί πανηγυρικά.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν απολύτως κυρίαρχοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης, πέτυχαν από 5 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Δίχως νικητής ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και το Περιστέρι. Το τελικό 10-10 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την τρίτη θέση από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στην Πάτρα τις καλές εμφανίσεις του και την ανοδική του πορεία. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη πήρε το “διπλό” στην έδρα του ΝΟ Πατρών, επί του οποίου επιβλήθηκε με 11-7, για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών και ανέβηκε στη τρίτη θέση του Α’ Ομίλου.

Οι πράσινοι σφράγισαν έτσι και τυπικά το εισιτήριο για τον Όμιλο των ισχυρών (G1) της Β’ Φάσης. Από την πλευρά τους οι Πατρινοί πάνε στον G2 (6οι με 9 β. στον Α' Όμιλο) και θα παλέψουν για την άνετη παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης, θέλοντας να αποφύγουν την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Κορυφαίος σκόρερ του αγώνα ο Στίβενσον του Παναθηναϊκού με 5 γκολ.

Συναρπαστικό παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε έγινε στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, όπου ο ΝΟ Χανίων έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και επιβλήθηκε με 9-7 επί του εδρούχου ΝΟ Χίου, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών.

Οι Χιώτες είχαν προηγηθεί και με 6-2, στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά με ένα εκπληκτικό σερί 6-0, η ομάδα του Βιζυράκη πήρε προβάδισμα με 8-6 και έφτασε στο τελικό 9-7 υπέρ της.

Ο ΝΟ Χανίων ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας του Α' Ομίλου, με 8 βαθμούς και άφησε τελευταίο τον ΝΟ Χίου με 6 και αμφότεροι θα πάνε στην G2 Όμιλο (των αδυνάτων) της Β' φάσης.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 21-4

Οκτάλεπτα: 6-1, 4-1, 7-0, 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Λιαντζίρης 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 4, Γούβης 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 2, Δήμου 2, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Χαλυβόπουλος.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Κουρούβανης, Τζελάτης, Βαλλιανάτος, Λεδάκης, Μαυράκης, Μπομπός, Μιγιούσκοβιτς 2, Ίλιτς, Πριμηκύριος, Πούρος 2, Αλ. Ηλιόπουλος, Κούκουνας, Ν. Ηλιόπουλος, Μιγκλής.

Απόλλων Σμύρνης – ΓΣ Περιστερίου 10-10

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 2-2, 3-2

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 7-9

Οκτάλεπτα: 1-0, 4-2, 1-3, 1-4.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καρακούρος Ι., Μιμίδης, Τσικοβάνι 2, Φρυδάς Κων., Καλαργυρός 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 2, Γκάγκουλιτς 1, Πανταζόπουλος, Αμπαζής 1, Αγιωργούσης, Κοτσάμπας, Γιαννάρας, Μπόης, Φρυδάς Δημ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσος Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 3, Παζαΐτης 2, Παππάς, Μπατάκης, Αποστολάκης, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουσάροβ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-11

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 1-3, 1-1.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης 2, Αγγελόπουλος 1, Κανελλόπουλος, Πολάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 1, Βικάτος, Γαβαλάς Ι., Βυθούλκας, Γουίλσον 2, Μπετχαβάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης Γ., Στίβενσον 5, Μπραΐμης 1, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 2, Αγκόρτσας 1, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χωματάς.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Απόλλων Σμύρνης - ΓΣ Περιστερίου 10-10
  • ΝΟ Χίου - ΝΟ Χανίων 7-9
  • ΝΟ Πατρών - Παναθηναϊκός 7-11
  • Ολυμπιακός - ΑΝΟ Γλυφάδας 21-4

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 42
  2. Απόλλων Σμύρνης 31 *
  3. Παναθηναϊκός 23
  4. ΓΣ Περιστερίου 21
  5. ΑΝΟ Γλυφάδας 17
  6. ΝΟ Πατρών 9 *
  7. ΝΟ Χανίων 8
  8. ΝΟ Χίου 6

* Απόλλων Σμύρνης και ΝΟ Πατρών έχουν ματς λιγότερο.


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ