Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 Πόλο Ανδρών: Άνετη νίκη ο Απόλλων Σμύρνης, ο Πανιώνιος λύγισε την ΑΕΚ και είναι πρώτος στον Β' όμιλο

1  2023-2024 /  -  (  / MEGAPRESS)
1 2023-2024 / - ( / MEGAPRESS) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε εύκολα του ΝΟ Χανιών επικρατώντας 18-5, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε την ΑΕΚ και παρέμεινε στην πρώτη θέση του Β' ομίλου.

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε εύκολα τη νίκη στην έδρα του, με 18-5 επί του ΝΟ Χανίων στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Α1 πόλο Ανδρών και στο πλαίσιο του Α' Ομίλου, στο Σεράφειο κολυμβητήριο.

Με τη νίκη αυτή η "ελαφρά ταξιαρχία” ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Ομίλου με 15 β. και βλέπει, πλέον, μπροστά της την ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στη Βάσας (2/11) για την 3η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Euro Cup. Οι Χανιώτες παρέμειναν χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 18-5

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 8-2, 4-0.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 1, Τρούλος 3, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 3, Γαρδίκας 1, Τσαχιλίδης 2, Σολανάκης, Καβουσανός, Τόττης 2, Τσιαβαλιάρης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσος Βιζυράκης): Σαχού, Μαραγκουδάκης, Αράκι 1, Παζαΐτης, Παππάς, Μπατάκης 1, Αποστολάκης, Χαριτάκης, Μητράκης, Γκουσάροφ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης.

Πέρασε ο Παναθηναϊκός από τη Χίο

Με εμφατικό τρόπο έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 17-8 του ΝΟ Χίου στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και στο πλαίσιο του Α' Ομίλου.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ ο ΝΟ Χίου παρέμεινε στους 3.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκε με 9-4 στο ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Κορυφαίος σκόρερ του ο Στίβενσον με 5 γκολ.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8-17

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-5, 2-6, 2-2.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καρακούρος Ι., Φρυδάς Κ., Τσικοβάνι, Καρακούρος Μ. 1, Καλαργυρός, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Γκάγκουλιτς 4, Πανταζόπουλος 3, Μαρουλάς, Αμπάζης, Αγιωργούσης, Κοτσαμπάς, Κουστουμπέκης, Μπόης, Φρυδάς Δ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος 1, Κανδανολέων 1, Ζερβουδάκης, Νικολαΐδης, Στίβενσον 5, Μπραΐμης 1, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 2, Δερμιτζάκης Δ. 2, Αγκόρτσας 1, Αλβέρτης 3, Κρατημένος, Χωματάς.

Δια πυρός και σιδήρου ο ΑΝΟ Γλυφάδας

Ο Πέταρ Μιγιούσκοβιτς λειτούργησε σαν “από μηχανής θεός” και πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στα 43 δευτερόλεπτα προν από τη λήξη του αγώνα, έδωσε στον ΑΝΟ Γλυφάδας την υπερπολύτιμη εκτός έδρας νίκη, με 8-7 επί του ΝΟ Πατρών, για την 6η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Οι Γλυφαδιώτες είχαν προηγηθεί με 5-2, 6-3 και 7-5, αλλά οι Πατρινοί ισοφάρισαν σε 7-7 με τον Παπαχριστόπουλο, όμως την τελευταία κουβέντα την είπε ο Μιγιούσκοβιτς για τον ΑΝΟΓ.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 3-2, 1-1.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος Β., Γεωργαράς 2, Παπαχριστόπουλος 2, Λαμπάτος, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γκότσης, Βικάτος 1, Γαβαλάς Ι., Βυθούλκας, Γουίλσον 1, Μπετχαβάς 1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Βαλλιανάτος 1, Ναγκλ 1, Μαυράκης, Μπομπός, Μιγιούσκοβιτς 3, Τσαταλιός 2, Παπαγεωργίου, Πούρος 1, Ηλιόπουλος Α., Κούκουνας, Ηλιόπουλος Νεκ., Θώμογλου, Πριμηκύριος.

Άνετα η Βουλιαγμένη στο Παλαιό Φάληρο

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έκανε μια καλή “προπόνηση” πριν από το εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη Μαρσέιγ (Τρίτη 31/10 στις 16:00 στη ΣΣΕ) και όντας καταιγιστικός, επιβλήθηκε με 26-10 επί του Παλαιού Φαλήρου, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 6η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Η ομάδα του Βουγιασίνοβιτς έφθασε τους 15 βαθμούς (2η θέση), ενώ το Π.Φάληρο του Κώστα Βαμβακάρη που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Α1, παρέμεινε στους 8. Κορυφαίος σκόρερ του ΝΟΒ ήταν ο Νικόλας Παπασηφάκης με 6 γκολ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 26-10

Οκτάλεπτα: 7-3, 8-2, 6-2, 5-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλαντιμίρ Βουγιατσίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 4, Αλμύρας 4, Ούμποβιτς 4, Παπασηφάκης 6, Σάπουνάκης., Καστρινάκης, Σπηλιώπουλος, Κουρούβανης Ν. 1, Κωνσταντόπουλος 3, Ανδρεάδης, Χατζής 1, Καραγιάννης 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Κουμής, Γαλάνης, Ογκουζτσάν 2, Παπαδημητρίου 1, Σάρρος, Καρακάσης 5, Πάβιτσιτς 2, Μάμμος, Δημακόπουλος, Καλής, Κυπραίος, Κοντονής, Γιαννέλης, Μαγκιώρης, Λεμπέσης.

Ο Υδραϊκός νίκησε πανεύκολα τον ΟΦΘ

Την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών πέτυχε ο Υδραϊκός. Η ομάδα του Νίκου Καραμάνη επιβλήθηκε με 16-8 επί του ΟΦΘ, στην έδρα του στο κολυμβητήριο “Αντ. Δημητρόπουλος” της Γλυφάδας, για την 6η αγωνιστική του Β' Ομίλου και έφτασε τους 4 βαθμούς (έχει και μια ισοπαλία). Ο ΟΦΘ δεν έχει ακόμα βαθμό.

Ο Υδραϊκός κυριάρχησε απόλυτα σε όλους τους τομείς και το χαρακτηριστικό είναι πως κέρδισε και τα τέσσερα οκτάλεπτα με το ίδιο σκορ (4-2), ενώ κορυφαίοι σκόρερ του ήταν ο Ιάπωνας Σουζούκι (5 γκολ, φωτό) και ο Κατσαγούνος (4).

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΟΦΘ 16-8

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 4-2, 4-2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 4, Τακάτα 2, Γκαράνης 1, Χατζηκυριακάκης, Σουζούκι 5, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 1, Χατζηστεφάνου, Λιαπάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

ΟΦΘ (Λάμπρος Βογιατζόγλου): Τσακίρης, Γκιόκας, Γραμματικόπουλος, Στεργίου 1, Γιώρτσιος 3, Νάνος 1, Ιωσήφ, Φουρναράκης, Παυλίδης, Κεϊχανί, Βάσιτς 3, Πρωϊμάκης, Βαλτσιώτης, Δημητριάδης, Κορίτσας.

Ο Πανιώνιος νίκησε εύκολα την ΑΕΚ

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών ο Πανιώνιος, που διατηρεί το απόλυτο των νικών (6 στα 6) στον Β' Όμιλο.

Οι κυανέρυθροι του Κώστα Δήμου επιβλήθηκαν με 15-7 επί της ΑΕΚ στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής που έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (29/10) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και εξακολουθούν να άπολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.

Ο “ιστορικός” είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 κι ακόμα όταν η Ένωση μείωσε στο γκολ (5-4) κατάφερε σε ρυθμούς ρελαντί να αποκτήσει νέο μεγάλο προβάδισμα και να το αυξήσει μέχρι το φινάλε, κυρίως με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο οκτάλεπτο. Κορυφαίος σκόρερ του ο Κώστας Γκιουβέτσης με 4 γκολ.

Στον πάγκο της ΑΕΚ δεν ήταν ο Νίκος Βενετόπουλος, λόγω τιμωρίας. Από τον Πανιώνιο έλειπαν Γούνας και Μουρίκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 15-7

Οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 3-1, 7-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 4, Παπάκος Ι. 3, Πουλιάσης, Καλαϊτζής 2, Μοσκόφ 3, Σοφός 1, Μπαγιούμη, Ουκρόπινα, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΑΕΚ (Φίλιππος Καταμπέτσος): Ασβέστης, Βέκκος 2, Σταμέλος, Κοκκινάκης 1, Μαυτωτάς Άρ., Παππάς Αλ., Σιαμάς Π. 1, Ζαχόπουλος, Τουρκομένης, Σιαμάς Γ., Αράγια, Βούκσεβιτς 1, Παρτσόγλου, Σιαμάς Χρ. 2, Μαρινάγης.

Δύσκολα ο ΠΑΟΚ τον Εθνικό Πειραιά

Συγκλονιστικό ντέρμπι έγινε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Domus Ergo και τον Εθνικό Πειραιά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν μια συγκλονιστική μάχη στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο και τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει τελικά τη νίκη στο φινάλε με 10-9 με λυτρωτή τον Τσολακούδη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-3, όμως ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα στη δεύτερη περίοδο και πήρε προβάδισμα με 5-4. Η μεγάλη μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν γκολ γκολ. Και το 8-8 της περιόδου προμήνυε τι θα συμβεί στο τελευταίο και καθοριστικό οκταλεπτου του μεγάλου αγώνα, εκεί όπου ο Λασκαρίδης πρώτος σκόραρε στο 5:16 για το 9-8 των Θεσσαλονικιών, με τον Πάνο Λαδά να ισοφαρίζει σε 9-9 στο 3:04.

Στο 1:44 ο Νίκος Τσολακούδης έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ με 10-9, που ήταν και… η λύτρωση για την ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 3-4, 2-1.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 1, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 4, Προσινικλής Π., Κούπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ 2, Καραντζάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 4, Γερακούδης 2, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 1, Καραβιώτης, Παπάκος Κ., Λαδάς Π. 2, Μέσκι, Λαδάς Σ., Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος.

Πηγή: ΚΟΕ

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ