ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλασία: Ο Μαρκ Κάβεντις ανακοίνωσε ότι σταματάει την τεράστια καριέρα του στο τέλος της χρονιάς

Ο Μαρκ Κάβεντις, κατά την παραμονή του στην Αθήνα.
Ο Μαρκ Κάβεντις, κατά την παραμονή του στην Αθήνα. GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μαρκ Κάβεντις ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Ένας εκ των κορυφαίων ποδηλατών όλων των εποχών ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Ο λόγος για τον Μαρκ Κάβεντις.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο 38χρονος Βρετανός ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί στο τέλος του 2023. "Παρά τις δύσκολες συνθήκες απόλαυσα κάθε χιλιόμετρο μέχρι τώρα στον αγώνα, οπότε αισθάνομαι ότι είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να πω γεμάτος χαρά ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος γύρος της Ιταλίας για εμένα.

Το 2023 θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην επαγγελματική ποδηλασία. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τα σχέδιά μου. Πάντα θα είναι ένας ποδηλάτης, αλλά αυτή την περίοδο θέλω να απολαύσω αυτό που με έκανε χαρούμενο τα τελευταία 25 χρόνια" ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο Omnium, ήταν τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Madison (2005, 2008, 2015) και μία στην ποδηλασία δρόμου (2011).

Επιπρόσθετα έχει πετύχει και άλλα σπουδαία επιτεύγματα όπως οι 53 νίκες σε ετάπ μεγάλων ποδηλατικών γύρων με τις; 34 από αυτές να έχουν έρθει στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας κάτι που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Έντι Μερξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ