ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποκαλύπτεται

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποκαλύπτεται
ΔΕΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Η χάραξη των διαδρομών, τα εντυπωσιακά υψομετρικά, το "βασιλικό" ετάπ - αντάξιο επιπέδου αγώνων του World Tour, το χρονόμετρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, οι πόλεις εκκίνησης και τερματισμού, η μεγάλη "βόλτα" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με ένα υπέροχο σιρκουί, που θα ενώσει Ακρόπολη και Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 μετράει πλέον αντίστροφα. Μόλις 47 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξή του στις 15 Μαΐου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η ατομική χρονομέτρηση, μήκους 10 χιλιομέτρων, με τους 120 ποδηλάτες να αγωνίζονται με μοναδικό αντίπαλο τον χρόνο. Εκεί θα δημιουργηθούν οι πρώτες χρονικές διαφορές ανάμεσα στους διεκδικητές της γενικής και θα δοθεί η πρώτη γαλάζια φανέλα στον αθλητή με την καλύτερη επίδοση. Μία ημέρα νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ομάδων του Γύρου, σε μία πανηγυρική εκδήλωση με τη συμμετοχή ολόκληρης της πόλης.

Στις 15 Μαϊου μετά την ατομική χρονομέτρηση, θα έχουμε το δεύτερο σκέλος του πρώτου ετάπ (της αγωνιστικής δηλαδή διαδρομής των αθλητών), με μαζική εκκίνηση και τερματισμό ύστερα από 92,5 χιλιόμετρα στην παραλία της Κατερίνης, όπου αναμένουμε ένα μαζικό σπριντ, με πρωταγωνιστές τους ταχύτερους αθλητές .

Την επόμενη μέρα, στο 2ο ετάπ συνολικού μήκους 174,75 χλμ, το πελοτόν θα εκκινήσει από την Κατερίνη, θα αφήσει πίσω του τη Μακεδονία και θα κάνει την είσοδό του στη Θεσσαλία, όπου περνώντας κατά σειρά από την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα, θα τερματίσει στην Καρδίτσα. Στο ξεκίνημα της διαδρομής, στο ανηφορικό τερέν, περιμένουμε να σχηματιστεί ένα γκρουπάκι αποσπασμένων αθλητών, όμως οι ομάδες των σπρίντερ θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το "ξεκόλλημα", με στόχο ένα ακόμα μαζικό σπριντ έξω από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Στο 3ο ετάπ, το "βασιλικό" της φετινής διοργάνωσης, θα έχουμε τη "μητέρα των μαχών"! Σε μόλις 158 χιλιόμετρα, υπάρχουν 4.544 υψομετρικά, αριθμός που προκαλεί ίλιγγο και θαυμασμό μαζί, αφού ανάλογα νούμερα συναντάμε στα αντίστοιχα "βασιλικά" ετάπ των μεγάλων γύρων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας!

Στη διαδρομή (με εκκίνηση από την Καρδίτσα), οι αθλητές θα μπουν στη Στερεά Ελλάδα, θα συναντήσουν τέσσερα σπριντ ανάβασης (ένα 1ης και τρία 2ης κατηγορίας) και φτάνοντας στον Τυμφρηστό, θα περάσουν μέσα από το Καρπενήσι, για να κατευθυνθούν στην ανηφόρα τερματισμού, το Βελούχι (12 χλμ με μέση κλίση στο 8,52% και ανώτατη στο 17,3%), που με 1.852 μ. υψόμετρο, είναι και το υψηλότερο σημείο του φετινού Γύρου.

Σε αυτό το ετάπ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στα φαβορί της γενικής, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να κριθεί εκεί ο τελικός νικητής. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουμε θέαμα και ανατροπές μέσα στη μοναδική φύση της περιοχής, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί και η παράλληλη μάχη για τη φανέλα των βουνών

Ο Γύρος θα συνεχιστεί με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88 χλμ), με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσα περάσματα από τη Λειβαδιά και τη Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα. Λογικά, θα έχουμε μια ακόμη μάχη ανάμεσα στους αποσπασμένους και τις ομάδες των σπρίντερ.

Στο 5ο και τελευταίο ετάπ (132,5 χλμ), οι αθλητές θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα κατευθυνθούν προς τον Σαρωνικό, περνώντας από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την οποία θα επιστρέψουν για να πραγματοποιήσουν δέκα στροφές στο - μήκους 6,42 χιλιομέτρων - σιρκουί του κέντρου της πρωτεύουσας, με τις εντυπωσιακές εικόνες από τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πιθανότατα με ένα ακόμα μαζικό σπριντ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές της γενικής και των υπόλοιπων κατατάξεων και βαθμολογιών.

20 ομάδες από όλο τον κόσμο, 120 επαγγελματίες αθλητές, 5 αγωνιστικές ημέρες, 4 φανέλες, 764,63 συνολικά χιλιόμετρα, 9.744 μ. υψομετρικά, 15 ενδιάμεσα σπριντ ευθείας, 10 σπριντ ανάβασης, 4 περιφέρειες, 22 πόλεις και φυσικά η πρώτη φορά που ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ενώνει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για μια πετυχημένη διοργάνωση σε κάθε επίπεδο!

Σας περιμένουμε δίπλα μας, να παρακολουθήσετε τον αγώνα από κοντά, να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα των εθελοντών μας και να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και το ίδιο το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας!

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποκαλύπτεται
ΔΕΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
TAGS ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ