ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ

Ο Χρήστος Βολικάκης στο SPORT24: "Θα παλέψω μέχρι τέλους για να έχουν οι νέοι αθλητές ένα καλύτερο μέλλον"

Η κατάσταση που είχε να διαχειριστεί ο Χρήστος Βολικάκης με την καραντίνα μόνο εύκολη δεν ήταν.
Η κατάσταση που είχε να διαχειριστεί ο Χρήστος Βολικάκης με την καραντίνα μόνο εύκολη δεν ήταν. ANGELOS ZYMARAS

Ο Χρήστος Βολικάκης με τοποθέτησή του στο SPORT24 αναφέρθηκε στην απόφαση της επιτροπής αθλητών, η οποία ζητάει την ακύρωση της τιμωρίας απ' το Δ.Σ. της ΕΟΠ. Διαφορετικά ο ποδηλάτης θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Σε αντιπαράθεση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βρίσκεται ο Χρήστος Βολικάκης. Αφορμή αποτέλεσε η επιστολή επίπληξης που έλαβε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, κατόπιν απόφασης του ΔΣ, προκειμένου να σταματήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις εις βάρος στελεχών της ηγετικής ομάδας.

Θέση υπέρ του Χρήστου Βολικάκη και κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας πήραν οι Έλληνες ποδηλάτες, μέσω καυστικής ανακοίνωσης που εξέδωσαν ζητώντας την ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Ο Χρήστος Βολικάκης με δήλωσή του στο SPORT24 αναφέρθηκε στην ανακοίνωση στήριξης των Ελλήνων ποδηλατών, ενώ τόνισε πως εάν δεν ανατραπεί η απόφαση της ΕΟΠ, τότε θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Επιπλέον, υπογράμμισε πως θα παλέψει μέχρι τέλους, προκειμένου οι νέοι αθλητές να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Αναλυτικά η δήλωση του Βολικάκη στο SPORT24

"Με αφορμή την πειθαρχική τιμωρία μου από την ΕΟΠ με την ποινή την επίπληξης για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά και δυσφήμιση του αθλήματος της ποδηλασίας, συνεδρίασε χθες η επιτροπή αθλητών της ΕΟΠ, η οποία εξέδωσε την ανωτέρω από 6-9-2021 απόφαση της, η οποία υπογράφεται από αθλητές μέλη της ΕΟΠ. Με την απόφαση της η επιτροπή αθλητών ζητά την ακύρωση της με αριθμό πρωτ. 2039/3-9-2021 απόφασης του ΔΣ της ΕΟΠ με την οποία τιμωρήθηκα.

Εφόσον η ΕΟΠ δεν ακυρώσει την απόφαση της με νέα θα προσφύγω στο ΑΣΕΑΔ κατά της ανωτέρω αποφάσεως και θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου ενώπιον των δικαστηρίων. Με τιμά που με στηρίζουν τόσοι συναθλητές μου διαφόρων ηλικιών, έχω δεχθεί πολλά προσωπικά μηνύματα στήριξης από αθλητές, παράγοντες και γονείς. Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους ότι θα παλέψω μέχρι τέλους για να έχουν οι νέοι αθλητές ένα καλύτερο μέλλον και να μην βιώνουν καταστάσεις όμοιες με αυτές που έχω βιώσει και εξακολουθώ να βιώνω μέχρι σήμερα, από έναν φορέα που θα έπρεπε να στηρίζει τους αθλητές, αλλά δυστυχώς τους ωθεί σε τέλμα αγωνιστικό και ψυχικό"

TAGS ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ