ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Η ΔΟΕ δεν αφαιρεί το μετάλλιο του Άρμστρονγκ

Η ΔΟΕ δεν αφαιρεί το μετάλλιο του Άρμστρονγκ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν προχωρεί, ακόμα, στην αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου του Λανς Άρμστρονγκ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Με έξι μήνες τιμωρήθηκαν οι πρώην συναθλητέ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα κρατήσει τουλάχιστον το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο του από το 2000 παρά την πολυσέλιδη αναφορά της USADA, η οποία τον χαρακτήρισε "μέλος του πιο οργανωμένου, επαγγελματικού και επιτυχημένου προγράμματος ντόπινγκ που έχει γνωρίσει το σπορ".

Με ανακοίνωση της η ΔΟΕ αρνήθηκε προς το παρόν να προχωρήσει στην αφαίρεση του μεταλλίου που κέρδισε ο Αμερικανός ποδηλάτης στην ατομική χρονομέτρηση πριν από δώδεκα χρόνια.

Στη ΔΟΕ ισχυρίζονται πως είναι νωρίς να προβούν σε τέτοιες αποφάσεις. Έχουν στην κατοχή τους, την αναφορά της USADA και στη Λωζάννη μελετούν το βαρύ φάκελο.

Εν τω μεταξύ οι πέντε πρώην συναθλητές του Άρμστρονγκ δηλαδή ο Τζορτζ Χίνκαπι, ο Τομ Ντάνιελσον, ο Λέβι Λιπχάιμερ, ο Κρίστιαν Βάντε Βέλντε και ο Ντέιβιντ Ζαμπρίσκι τιμωρήθηκαν μόνο με τιμωρία έξι μηνών, καθώς συνεργάστηκαν με τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ