ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Διετής αποκλεισμός στον Βαλβέρδε

βαλβερδε

Ο Αλεχάνδρο Βαλβέρδε τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για ανάμειξή του σε σκάνδαλο ντόπινγκ

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο Βαλβέρδε δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε αγώνα διεξάγεται επί ιταλικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου και του γύρου της Γαλλίας, του οποίου το 16ο ετάπ περνά από την περιοχή Βαλ ντ’ Αόστα της Ιταλίας.

Ο εισαγγελέας αντιντόπινγκ της CONI, Ετόρε Τόρι, κατηγόρησε τον 29χρονο ποδηλάτη για παραβίαση του κώδικα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ (WADA).



Ο Ισπανός ποδηλάτης είχε συναλλαγές με τον γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες, ο οποίος προωθούσε απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές.



Ωστόσο, ο Τόρι υποστήριξε πως υπάρχει δείγμα αίματος που βρέθηκε στο εργαστήριο του Φουέντες, το οποίο ανήκει στον Βαλβέρδε: ”
Έχουμε στην κατοχή μας ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως ο Βαλβέρδε δεν πλήρωνε μόνο τον Φουέντες, αλλά λάμβανε και ουσίες“.



Ο Βαλβέρδε από την πλευρά του έχει τη στήριξη της ισπανικής δικαιοσύνης, η οποία ξεκαθάρισε πως αντιτίθεται στις κατηγορίες των ιταλικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ