ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

“Αθώος” ο Κονταδόρ

Η ισπανική ομοσπονδία δέχθηκε τις δικαιολογίες του Αλμπερτο Κονταδόρ περί "χαλασμένου κρέατος" και αθώωσε τον κορυφαίο σύγχρονο ποδηλάτη.

Η ισπανική ομοσπονδία δέχθηκε τις δικαιολογίες του Αλμπερτο Κονταδόρ περί “χαλασμένου κρέατος” και αθώωσε τον κορυφαίο σύγχρονο ποδηλάτη.

Αρχικά η ισπανική ομοσπονδία είχε τιμωρήσει τον τρις φορές νικητή του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας με αποκλεισμό 12 μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή προχώρησε στην αθώωση του.

Ο Κονταδόρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν φέρει ευθύνη για την ποσότητα κλενβουτερόλης που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του.

Πρόκειται για περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης που σχετίζεται με κατανάλωση κρέατος το προηγούμενο 24ωρο. Ο Κονταδόρ βρέθηκε θετικός τον περασμένο Ιούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι πραγματοποιήθηκε ολόκληρη εκστρατεία για την ανάκληση της ποινής. Ακόμα και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο χαρακτήρισε άδικη την τιμωρία ενός εκ των κορυφαίων αθλητών της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ