ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Gran Fondo East Attica

Αντίστροφη μέτρηση για το Gran Fondo East Attica

Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας Gran Fondo East Attica, απόστασης 115 χλμ, με εκκίνηση και τερματισμό στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κρόνος Νίκαιας και η εταιρεία Misc+ Sport Media συνδιοργανώνουν την Κυριακή 18 Ιουνίου τον ποδηλατικό αγώνα Gran Fondo East Attica, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Δήμου Μαραθώνα-Ν. Μάκρης και του Δήμου Πεντέλης και την πολύτιμη συνεισφορά της Τροχαίας Ανατολικής Αττικής.

Για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική και στον Βόρειο Τομέα διεξάγεται ένας ποδηλατικός αγώνας που ενώνει τρεις όμορους Δήμους και δύο πανέμορφα βουνά, την Πεντέλη και τον Διόνυσο, που έχουν πληγεί πολλές φορές από φωτιές με αποτέλεσμα να καούν πολλές δασικές εκτάσεις.

Ένας από τους βασικούς στόχους των διοργανωτών είναι να αναδειχθούν τα δύο βουνά και όλες οι ομορφιές των περιοχών που θα διανύσουν οι ποδηλάτες στην Αττική. Από το Πάρκο Καραμανλή, όπου θα δοθεί η εκκίνηση, θα γίνει ο τερματισμός και θα αποτελέσει το Race Village της διοργάνωσης με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ζωντανή μετάδοση του αγώνα στην πλατφόρμα και με την υποστήριξη της INA TV, αλλά και τον Τύμβο Μαραθώνα, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και άλλα σημεία από όπου θα περάσουν οι συμμετέχοντες στη διαδρομή των 115 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική από dj και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Αντίστροφη μέτρηση για το Gran Fondo East Attica

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το Gran Fondo East Attica να καθιερωθεί ως ένας ποδηλατικός αγώνας-ορόσημο, σε μια γνώριμη και challenging διαδρομή, που φέρνει την ποδηλασία δρόμου στο προσκήνιο και που λείπει τόσο πολύ από την Αττική.

Race Ambassadors του αγώνα είναι δύο κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες: οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2022 στην ποδηλασία Δρόμου Γιώργος Μπούγλας (Αντοχή) και Περικλής Ηλίας (Ατομική Χρονομέτρηση).

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές με δελτίο και αθλούμενοι χωρίς δελτίο (κατηγορία Sportive), ηλικίας 17 ετών και άνω (αναλυτικές πληροφορίες στον Τεχνικό Οδηγό του αγώνα στη σελίδα https://granfondoeastattica.gr/index.php/tehnikos-odigos/).

Οι εγγραφές στο Gran Fondo East Attica πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας και είναι ανοικτές έως τις 11 Ιουνίου.

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε και για το πακέτο παροχών της διοργάνωσης για κάθε συμμετέχοντα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Family Ride (ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους). Εγγραφές την Κυριακή 18 Ιουνίου στο desk εγγραφών στο Πάρκο Καραμανλή. Τα έσοδα θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό.
  • Έκθεση ζωγραφικής στο Πάρκο Καραμανλή με θέμα το ποδήλατο από μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Σε έναν τυχερό θα κληρωθεί δώρο ένα ποδήλατο.
  • Έκθεση φωτογραφίας ποδηλασίας από τον Νάσο Τριανταφύλλου στο Πάρκο Καραμανλή.
  • Πίστα δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες υπό την επίβλεψη αδειοδοτημένων από τη ΓΓΑ προπονητών ποδηλασίας.
Αντίστροφη μέτρηση για το Gran Fondo East Attica
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ