ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Europe Trophy, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του Ερασιτέχνη

Ο αγώνας πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού κόντρα στην Τσέχικη Κουμλόφ | 19 Ιουνίου 2022
Ο αγώνας πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού κόντρα στην Τσέχικη Κουμλόφ | 19 Ιουνίου 2022 PRINT SCREEN

Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο στο άθλημα καθώς νίκησε στον τελικό του Europe Trophy την Τσεχική Κουμλόφ με 3-1.

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του πήρε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός την Κυριακή (19/6) στην Οστράβα καθώς η γυναικεία ομάδα του Πινγκ Πονγκ νίκησε στον τελικό του Europe Trophy την Τσεχική Κουμλόφ με 3-1 και έφτασε έτσι στον τίτλο.

Μάλιστα οι γυναίκες των πράσινων έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου αήττητες ενώ αήττητη μέχρι τον τελικό ήταν και η αντίπαλος του τριφυλλιού.

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για την κατάκτηση του τίτλου αναφέρει:

"Τεράστια επιτυχία για τον Σύλλογο καθώς η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε αήττητη μάλιστα το Europe Trophy στον τελικό που έγινε στην Οστράβα κόντρα στην επίσης αήττητη μέχρι πριν τον τελικό Κουμλόφ.

Πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (συνολικά 1662ος) και προστίθεται στις μεγάλες επιτυχίες του Συλλόγου.

Έτσι ο Παναθηναϊκός μετά το ένα διηπειρωτικό και τα έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ και το Βαλκανικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο έχει στο παλμαρέ του και τον Europe Trophy στο πινγκ πονγκ

Οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί και το "τριφύλλι" κατάφερε να παίξει υψηλού επιπέδου επιτραπέζια αντισφαίριση με την ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Τόλιου, την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και την Σλοβένα Άννα Τοφάντ.

Αναλυτικά οι αγώνες του τελικού:

Σάντρα Πέργκελ-Μπαλίντ Μπερναντεντ 3-1 (11-7, 5-11, 11-8, 11-6 )

Κατερίνα Τόλιου-Γιοσίντα Μιτσούκι 3-1 (11-9, 11-5, 13-15, 7-11)

Άννα Τοφάντ-Κατερίνα Τσερναβσκάγια 2-3 (11-9, 11-13, 13-15, 11-8, 7-11)

Σάντρα Πέργκελ -Γιοσίντα Μιτσούκι 3-0 ( 11-7, 11-5.11-8)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ