ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πινγκ Πονγκ απέκλεισε από τις διοργανώσεις της Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πινγκ Πονγκ απέκλεισε από τις διοργανώσεις της Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές
2022 NATHAN DENETTE/THE CANADIAN PRESS VIA AP

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε την αποβολή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τις διοργανώσεις της λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Θέμα χρόνου ήταν ν’ ανακοινώσει και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης την αποβολή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τις διοργανώσεις της. Η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία, η Λευκορωσία είναι βασικό της στήριγμα και η ITTF δεχόμενη απόλυτα την προτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για αθλητικό αποκλεισμό των δύο χωρών ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει ούτε στους αθλητές ούτε σε αξιωματούχους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να πάρουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της. Ούτε θα εμφανίζει πουθενά εθνικά τους σύμβολα και η απόφαση ισχύει μέχρι νεωτέρας. Να προστεθεί ότι για το 2022 δεν είχε προγραμματιστεί μεγάλο γεγονός στην επιτραπέζια αντισφαίριση σε κάποια από τις δύο χώρες.

Ο οργανισμός της ITTF εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Εξέφρασε επίσης και την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας και με την ανακοίνωσή του θέλησε να στείλει κι ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση:

"Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) εξακολουθεί να ανησυχεί έντονα για το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας και επιθυμεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ITTF συνεδρίασε την 1η Μαρτίου 2022, μετά από διαβούλευση με την αθλητική κοινότητα, και πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τις συστάσεις, που έγιναν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ με άμεση ισχύ.

Επομένως, μέχρι νεωτέρας, κανένας Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής και αξιωματούχος δεν θα προσκληθεί ούτε θα του επιτραπεί να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις, που φιλοξενούνται από τον Όμιλο της ITTF και δεν θα εμφανίζονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες ή ύμνοι της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας. Να σημειωθεί ότι επί του παρόντος δεν έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις της ITTF στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Η Επιτροπή Αθλητών της ITTF εξέφρασε επίσης τη βαθιά ανησυχία και τη συμπάθειά της και υποστηρίζει πλήρως αυτές τις αποφάσεις.

Ο Όμιλος ITTF θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα επανεξετάσει την απόφασή του υπό το φως των μελλοντικών εξελίξεων".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ