ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Γκιώνης: "Η πρόκριση ήρθε με κόπο και πάρα πολύ πόνο"

Γκιώνης: "Η πρόκριση ήρθε με κόπο και πάρα πολύ πόνο"

Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μετά την άφιξή του στη χώρα μας, τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόκριση ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφιερώνοντάς την στην οικογένειά του αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ της ευρωπαϊκής ζώνης, έχοντας στις αποσκευές του το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 41χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μίλησε μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω του lockdown, αλλά και το ιστορικό ρεκόρ του Καλλίνκου Κρεάνγκα (των πέντε συμμετοχών σε Ολυμπιάδες), το οποίο ισοφάρισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκιώνης: Για το ότι έχει επιτυχία στα ευρωπαϊκά προολυμπιακά προκριματικά τουρνουά: "Ήταν παρά πολύ δύσκολη η πρόκριση, ίσως η πιο δύσκολη της καριέρας μου. Νιώθω μεγάλη δικαίωση γιατί η πρόκριση ήρθε μετά από πάρα πολύ κόπο και πάρα πολύ πόνο".

"Κυριολεκτικά πόνο, αφού να φανταστείτε δε νιώθω πολύ καλά το πόδι μου. Τέλος καλό όλα καλά. Νιώθω διπλή χαρά, καθώς εκτός από την προσωπική μου χαρά, νιώθω ότι είναι μια πρόκριση η οποία έχει έρθει σε πολύ δύσκολους καιρούς".

"Χαίρομαι που ίσως έχω συμβάλλει στο να δώσω στους Έλληνες λίγη χαρά. Αφιερώνω αυτή την πρόκριση, εκτός από την οικογένειά μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες. Θα πρέπει τώρα να σκεφτούμε τι να κάνουμε για να προσφέρουμε λίγη χαρά και στους αγώνες στο Τόκιο".

Για το ότι δεν έπιασε τον στόχο του εξ' αρχής: "Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχασα στο πρώτο παιχνίδι, ένιωθα πολύ καλά. Αυτό που είπα και στον προπονητή μου (σ.σ. Κώστας Πατσακλίδης), ότι έπαιξα για πρώτο ματς και ένιωθα πολύ καλά".

"Ένιωθα πολύ αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μετά έπαιξε και ρόλο ότι είχα καλή εντός εισαγωγικών κλήρωση, γιατί σε τέτοια παιχνίδια πραγματικά, νιώθεις ότι όλοι είμαστε ίσοι και αυτός που έχει την καλύτερη ψυχολογία και συγκέντρωση (θα κερδίσει).

"Στο τέλος έδειξα πολύ καλύτερη συγκέντρωση. Το πρώτο ματς στο Stage 3, ήταν πολύ δύσκολο. Από τη στιγμή που πήρα αυτό το ματς, παρόλο που δεν κοιμήθηκα καθόλου εκείνο το βράδυ, είχα και πόνους έντονους στον αχίλλειο, είπα μέσα μου ότι θα σφίξω τα δόντια μου και να τα δώσω όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος".

Για το ότι ισοφάρισε το ρεκόρ του Κρέανκα (σε συμμετοχές σε Ολυμπιάδες): "Χαίρομαι που ισοφαρίζω αυτό το ρεκόρ, σίγουρα δεν μπορώ να ισοφαρίσω τις επιτυχίες του Καλλίνικου. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα για να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε και να γίνουμε επαγγελματίες".

"Τα χρωστάμε όλα σε αυτόν. Πραγματικά επειδή ξέρω ότι αυτοί ίσως θα είναι και οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, θέλω να τα βάλουμε μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, να δούμε έστω και την τελευταία στιγμή να πετύχουμε κάτι καλό".

Για το γεγονός ότι πηγαίνει στην Ιαπωνία με την οποία έχει παρελθόν: "Σίγουρα παίζει ρόλο η κλήρωση δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Εμείς θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και από εκεί και πέρα, όπως ίσως ξέρετε, αυτοί οι αγώνες θέλουν και τύχη".

"Όλα παίζουν ρόλο στον αθλητισμό, Προς το παρόν χαιρόμαστε και σκεφτόμαστε αυτή την επιτυχία και όταν φτάσουμε στο Τόκιο θα δούμε πως θα πάει".

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι κλειστός: "Είναι σίγουρα κάτι που δεν είναι ευχάριστο, ελπίζω με αυτή την επιτυχία να ακουστεί λίγο το άθλημα παραπάνω και να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι για την επανεκκίνησή του αθλήματος".

"Θεωρώ ότι το άθλημα μας είναι ακίνδυνο. Ξέρω ότι είναι πολλή δύσκολη η κατάσταση. Διαβάζω και ενημερώνομαι ότι έχω πολλά κρούσματα. Αλλά θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και ότι καλύτερα τα παιδιά να πάνε στο γήπεδο, με τα σωστά μέτρα και να αθληθούν από το να μένουν στο σπίτι".

"Από τη στιγμή που γίνονται αυτά τα τουρνουά, σαν αυτό στο Γκιμαράες, μπορούν με τα κατάλληλα πρωτόκολλα να γίνει η επανεκκίνηση. Πιστεύω να ακουστεί αυτό και σύντομα να έχουμε πάλι τα παιδιά στον αθλητισμό".

Για το ότι είχε υποσχεθεί την πρόκριση στον πατέρα του το πρωί: "Τον πήρα τηλέφωνο και του ευχήθηκα για τα γενέθλιά του και του είπα ότι δεν γίνεται να μην προκριθώ, από τη στιγμή που είχε γενέθλια, πρέπει να στο κάνω δώρο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ