ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γκιώνης: "Δεν κινδύνεψα με τον Σαλέχ, τώρα θα μου βγει η γλώσσα"

Γκιώνης: "Δεν κινδύνεψα με τον Σαλέχ, τώρα θα μου βγει η γλώσσα"
Ο Παναγιώτης Γκιώνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πέρασε στους 32 του απλού στο πινγκ πονγκ, όμως τώρα αρχίζει η προσπάθεια για υπέρβαση, όπως δήλωσε έπειτα από τον θρίαμβό του.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε στους 32 του απλού στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο και κοιτάζει την επόμενη πρόκληση, να μπει για πρώτη φορά στην κορυφαία 16άδα του πινγκ πονγκ.

Ύστερα από τις νίκες του κόντρα στον Σέρβο Ζολτ Πέτε και τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ, ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για τη σημερινή προσπάθεια και το αυριανό εξαιρετικά δύσκολο ματς με τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ στον 3ο γύρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ήμουν πολύ σταθερός από την αρχή σήμερα. Ο Αχμέντ έχει αδυναμίες απέναντι στην άμυνα, ενώ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φυσική κατάσταση έχοντας και κάποια παραπανίσια κιλάκια. Ήξερα ότι έπρεπε να τον κουνήσω στο τραπέζι και να τον κουράσω. Έπαιξε κι ένα κάπως αναχρονιστικό, παλιό πινγκ πονγκ με κομμένες μπαλιές, με μπλοκ και καρφί, αν τυχόν σηκωνόταν λίγο το μπαλάκι από το φιλέ. Στο 3ο σετ, που του βγήκαν τέτοια ρίσκο κι έχασα κι εγώ κάποιες επιθέσεις, κατάφερε να επικρατήσει και να μειώσει το σκορ. Μετά όμως τον είδα ότι είχε κουραστεί και θεωρώ ότι δεν κινδύνεψα σε κανένα σημείο του αγώνα. Δεν έκανα πολλά λάθη, είχα τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και έβρισκα και εύκολους πόντους", δήλωσε ο Έλληνας άσος.

Ο Γκιώνης έδειχνε πολύ ευχαριστημένος για τις επιδόσεις του σε ένα από τα ατού του, τα forehandspin: "Γενικά πάει πολύ καλά η επίθεση και θα τη χρειαστώ αύριο με τον Τζεούνγκ γιατί είναι πολύ δύσκολο το ματς. Δεν έχω παίξει ξανά απέναντί του, αλλά επειδή τον έχω δει ενάντια σε αμυντικό παιχνίδι, και στην προπόνηση και σε αγώνες, θα τον χαρακτήριζα 'τείχος'! Είναι πολύ σταθερός και βάζει πάρα πολλές μπαλιές. Νομίζω ότι θα μου βγει η γλώσσα αν έχουμε τόσο μεγάλα ράλι. Συνεπώς θα πρέπει και να ρισκάρω, άρα η επίθεσή μου θα μετρήσει".

"Θα προσπαθήσω να κάνω καλό ξεκίνημα και να πάρω προβάδισμα επειδή για τον Κορεάτη θα είναι πρώτο ματς και ίσως μπει λίγο μουδιασμένος. Στο κοντινό παρελθόν είχα φτάσει πολύ κοντά στο να κερδίσω τον Λι Σανγκ Σου, συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ωστόσο δεν νομίζω ότι θα μοιάζει το αυριανό ματς. Ο Τζεούνγκ είναι πολύ σταθερός, παίζει μεγάλα ράλι και θα κοιτάξει να με κουράσει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνω τρομερή υπέρβαση για να φτάσω στη νίκη και να μπω στους 16. Θα παλέψω, όπως έμαθα να κάνω πάντα. Πέτυχα τον αρχικό μου στόχο να βρεθώ πιο ψηλά από τη θέση μου στα seedingκαι χωρίς πίεση θα τα δώσω όλα για τον μεγάλο στόχο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ