ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Γκιώνης: "Αν έπαιρνα το 4ο σετ..."

Γκιώνης: "Αν έπαιρνα το 4ο σετ..."

Στο γεγονός ότι έχασε μέσα από τα χέρια του το 4ο σετ στάθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης για την ήττα του στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που του απέφερε το χάλκινο μετάλλιο.

Το πώς έχασε το 4ο σετ είναι αυτό που έχει μείνει στον Παναγιώτη Γκιώνη από τον ημιτελικό με αντίπαλο τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοβ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-0 και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 στα σετ, αλλά τελικά το έχασε με 8-11.

" Ο αγώνας κρίθηκε στο 4ο σετ. Αν το έπαιρνα μπορεί τώρα να λέγαμε άλλα πράγματα. Μπορεί ν’ ανέβαινα και αγωνιστικά και ψυχολογικά, καθώς είχα ξεκινήσει 0-2 πίσω και να επηρεαζόταν αρνητικά ο Σαμσόνοβ, όμως δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γεγονός είναι ότι δεν ένιωθα να έχω τις απαραίτητες δυνάμεις και μοιραία δεν ήταν καλή και η αυτοσυγκέντρωσή μου. Ήμουν πιασμένος από το πρωί χαμηλά στα πόδια, όπως και στους τετρακέφαλους.

Η εμφάνισή μου δεν είχε καμία σχέση με αυτή του ομαδικού πριν από μία εβδομάδα και ούτως ή άλλως αυτό το ματς ήταν διαφορετικό. Ο αντίπαλος αντίθετα έδειξε μεγαλύτερη υπομονή, έπαιξε ήρεμα κι έβγαλε μεγάλη ποιότητα στα χτυπήματα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα δύο μετάλλια, ευτυχής που μετείχα στο καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού πινγκ πονγκ", είπε χαρακτηριστικά ο Γκιώνης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, ανέφερε: " Μπήκαμε να παίξουμε μ' έναν αντίπαλο πολύ καλό και άριστα διαβασμένο και ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουμε δεύτερη νίκη εναντίον του σε μία εβδομάδα. Ξέραμε ότι θα παίξει ρόλο και η φυσική κατάσταση, οι αντοχές που θα είχε ο Παναγιώτης, αλλά κάπου οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

Ο Σαμσόνοβ με την ποιότητα και την εμπειρία του πήρε πιο ξεκούραστους πόντους, είχε περισσότερες δυνάμεις, ενώ εμείς δεν είχαμε καύσιμα να συνεχίσουμε. Αυτό μέτρησε καθοριστικά αν και φυσικά ο Παναγιώτης τα έδωσε όλα και διεκδίκησε τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον συνολικό απολογισμό μας. Φτάσαμε σε μεγάλες και πρωτόγνωρες επιτυχίες με το ασημένιο στο ομαδικό και το χάλκινο του Γκιώνη και νιώθουμε υπέροχα.

Με τη διάκριση του Παναγιώτη αποδείξαμε ότι δεν ήταν φωτοβολίδα το μετάλλιο της εθνικής ανδρών. Αποδώσαμε πολύ καλό πινγκ πονγκ, είχε αξιόλογη εμφάνιση και ο Κρεάνγκα στο απλό, ενώ και η 9η θέση των Γκιώνη/Παπαγεωργίου στο διπλό αποτέλεσε ένα ακόμα καλό πλασάρισμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ