ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΠΙΛΙΔΗΣ

Πιλίδης: Η επιστροφή του Γιωρίκα στη δράση

Ο Γιώργος Πιλίδης στη διάρκεια του αγώνα που έδωσε στο ολυμπιακό τουρνουά της πάλης
Ο Γιώργος Πιλίδης στη διάρκεια του αγώνα που έδωσε στο ολυμπιακό τουρνουά της πάλης

Παρόντος του Γιωρίκα Πιλίδη θα διεξαχθούν το Μεγάλο Σάββατο οι αγώνες πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πάλης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες πρόκρισης για το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που θα διεξαχθούν το Μεγάλο Σάββατο. Δύο μεγάλες παλαιστικές προσωπικότητες θα αγωνιστούν με στόχο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου.

Η πρώτη μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή του Γιωρίκα Πιλίδη. Με απόφαση της τεχνικής επιτροπής της ΕΛΟΠ ο Έλληνας πρωταθλητής κλήθηκε να αγωνιστεί σε αγώνες πρόκρισης με σκοπό να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον ίδιο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Γιώργος Πιλίδης έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΛΟΠ, μέσω του συλλόγου του, αποστέλλοντας το απόγευμα έγγραφο στην ομοσπονδία κι ενημέρωσε ότι επιθυμεί να επανενταχθεί στην εθνική ομάδα και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ομοσπονδία εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που είχε σε ένα μαραθώνιο διαδικασιών με την παγκόσμια ομοσπονδία και την διοργανώτρια χώρα (Κροατία) κατάφερε να εκδώσει licence και να γίνει δεκτή η προσθήκη ακόμα ενός αθλητή της ελληνικής ομάδας.

Επομένως ο Πιλίδης θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει στον αγώνα πρόκρισης τον πρωταθλητή Ελλάδας Ανδρών της κατηγορίας των 65κ. Φώτη Παπαδάκη.

Εκτός από την περίπτωση του Πιλίδη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα δώσει αγώνα πρόκρισης και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ. Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική ομοσπονδία κατάφερε και έντυσε στα "γαλανόλευκα" έναν από τους καλύτερους αθλητές Παγκοσμίως και θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τον πρωταθλητή Ελλάδας Ανδρών στην κατηγορία των 86κ. Θοδωρή Κυριακίδη.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ενημέρωσε ότι ο αθλητής Αγγελος Κουκλάρης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς δεν ήταν πρωταθλητής στην κατηγορία του. Το όνομά του δηλώθηκε στην παγκόσμια ομοσπονδία γιατί είχε licence, λόγω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u23.

Η προκαταρκτική ονομαστική δήλωση σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γίνεται υποχρεωτικά 30 ημέρες πριν την διοργάνωση. Έτσι δηλώθηκε ο Κουκλάρης για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει εκπρόσωπο στην κατηγορία, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία δίνει την δυνατότητα έως τρεις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων να γίνει αλλαγή ονομάτων ή κατηγοριών.

Ούτως ή άλλως η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να αποδείξουν μέσα στην παλαίστρα την αξία τους, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Ήδη η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη που στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στα 58κ. κλήθηκε να δώσει αγώνα πρόκρισης με την πρωταθλήτρια των 53κ. Κατερίνα Βεκρή, προκειμένου να κερδίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

TAGS ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΠΙΛΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ